Ilma-vesilämpöpumput

Ilma-vesilämpöpumput

Pyydä tarjous
Ilma-vesilämpöpumppu

Suomen oloihin sopiva ilma-vesilämpöpumppu

Suomen oloihin sopiva ilma-vesilämpöpumppu
Ilma-vesilämpöpumppua hankittaessa on tärkeää valita laadukas laite, joka toimii hyvin myös Suomen talvessa. Pohjoisiin olosuhteisiin sopiva ilma-vesilämpöpumppu on suunniteltu niin, että ulkoyksikön sulatusvesi johdetaan pois hallitusti. Näin vältetään jään kertyminen ilma-vesilämpöpumpun alle. Jos veden tai jään poistoa ei tehdä huolellisesti, jää voi kasvaa kiinni ulkoyksikköön. Jäätä voi kertyä myös ulkoyksikön sisälle, mikä tavallisesti estää lämpöpumpun puhaltimen pyörimisen.

Ilma-vesilämpöpumpun avulla saavutetaan sitä suuremmat lämmitysenergian ja lämmityskustannusten säästöt, mitä paremmalla hyötysuhteella laite toimii. Suomen oloissa on erityisen tärkeää valita ilma-vesilämpöpumppu, joka toimii hyvällä hyötysuhteella myös pakkasella, jolloin rakennus tarvitsee eniten lämmitysenergiaa.
kapio-bg.png
Ilma-vesilämpöpumpputarjous

Kiinnostunut ilma-vesilämpöpumpusta?

Teemme sinulle räätälöidyn tarjouksen.

Pyydä meiltä yhteydenotto

 

Ilma-vesilämpöpumppujen tyypit

Ilma-vesilämpöpumppujen tyypit

 ilma-vesilämpöpumppujen tyypit
Ilma-vesilämpöpumput jakautuvat pääasiassa kahteen ryhmään sen mukaan, millä tavoin ne lämmittävät talon ja lämpimän käyttöveden.

Split-tekniikalla toimivissa ilma-vesilämpöpumpuissa sisä- ja ulkoyksikön välillä kiertää lämpöpumpun kylmäaine. Kylmäaine menee sisäyksiköltä ulkoyksikölle nestemäisenä, ja palaa ulkoyksiköltä takaisin sisäyksikölle kuumana kaasuna, joka lämmittää veden.

Split-tekniikan etuna on se, että kylmäaine ei voi missään olosuhteissa jäätyä, joten toteutustapa on erittäin turvallinen. Koska kylmäainepiiriin tehdään liitoksia työmaalla, asentajalla tulee olla TUKES:in kylmäaineluvat.

Toisenlaisella tekniikalla toimivissa ilma-vesilämpöpumpuissa sisä- ja ulkoyksikön välillä kiertää vesi. Vesi virtaa sisäyksiköltä ulkoyksikölle, ja ulkoyksikön lämpöpumppu lämmittää veden, joka palaa takaisin sisäyksikölle lämmenneenä. Tällä tekniikalla voidaan saavuttaa korkea hyötysuhde, ja suurin osa ruotsalaisista valmistajista käyttää tätä tekniikkaa omissa ilma-vesilämpöpumpuissaan.