Ilma-vesilämpöpumppu toi varmuudentunteen omakotitalon asukkaalle

Pyydä tarjous

Outi Heikkilän tunnelmallinen 20-luvun talo sijaitsee harjulla järven rannalla. Talon öljylämmitys aiheutti asukkaalle huolta, ja hän päättikin siirtyä edullisempaan ja ympäristöystävällisempään lämmitysratkaisuun. Paikallinen LVI-yrittäjä suositteli hänelle Tom Allen Oy:ta (nykyinen Tom Allen Senera Oy). ”Ei minun sitten kenellekään muulle tarvinnut enää soitellakaan”, Outi Heikkilä kertoo.

Asennustyö meni aivan viimeisen päälle.

Outi Heikkilä

Outi Heikkilä

Eri vaihtoehdot punnittiin huolellisesti

Tom Allenin ammattitaitoinen ote vakuutti Outi Heikkilän. Yrityksen asiantuntijat kävivät hänen kanssaan tarkkaan läpi eri vaihtoehdot. Kartoituksessa huomioitiin muun muassa se, että maakerros on suhteellisen paksu talon tontilla, joten maalämpökaivon poraamisesta olisi todennäköisesti tullut tavallista enemmän kustannuksia. Järveen asennettava vesistöputkisto ei myöskään tullut kysymykseen. Parhaaksi ratkaisuksi valikoituikin ilma-vesilämpöpumppu.

”Tämä oli ehdottoman hyvä vaihtoehto”, Heikkilä toteaa. ”Vaikka sähkölasku on maalämpöön verrattuna jonkin verran isompi, niin säästin porauksen verran rahaa.”

Outi Heikkilä on tyytyväinen siihen, ettei joutunut käyttämään aikaansa puhelimessa ja internetissä, vaan ilma-vesilämpöjärjestelmä toimitettiin hänelle laadukkaana kokonaispalveluna. ”Minulla oli selkeä ajatus siitä, kuinka se homma pitäisi hoitaa, ja he lupasivat hoitaa sen juuri niin kuin mitkä minun tarpeeni ovat”, hän kertoo.

Asennustyön laatu ilahdutti

Ilma-vesilämpöpumppu asennettiin juhannusviikolla 2016. Työt hoituivat noin kahdessa ja puolessa päivässä. Asentajien nuori ikä herätti Outi Heikkilässä aluksi levottomuutta, mutta tunne hälveni nopeasti. ”Aluksi mietin, että mitähän tästä tulee, tämmöisten jätkien kanssa, mutta jätkät olivatkin kerta kaikkiaan ammattimiehiä”, Heikkilä muistelee lämpimästi. ”Kyllä pojat osasivat työnsä. Veivät vanhankin pois, ja niin siististi ottivat sen ulos, että ei mitään harmia tullut. Kaikki asennustyö meni aivan viimeisen päälle, ei mitään huonoa sanottavaa.”

Ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöjärjestelmä on vastannut odotuksia

Outi Heikkilä on tyytyväinen ilma-vesilämpöjärjestelmäänsä. Säästöt lämmityskustannuksissa ovat olleet odotusten mukaiset. Tärkeintä hänelle on kuitenkin, että enää ei tarvitse kantaa huolta öljylämmityksestä. Maahan kaivettuja öljysäiliöitä ei enää tarvitse tyhjentää ja tarkastuttaa kahden vuoden välein, eikä keskellä taloa enää ole mitään palavaa.

”Olin juuri pitkästä aikaa reissussa, ja minulle tuli naapurinrouva kotimieheksi. Hänkin oli tottunut siihen, kuinka öljylämmitystä täytyy pitää silmällä. Sanoin, että nyt sinun ei tarvitse murehtia lämmitystä ollenkaan. Laita pattereita isommalle, jos siltä tuntuu, muuta ei tarvita. Enkä murehtinut itsekään.”

Asumismukavuutta on lisännyt myös kodin entistä miellyttävämpi äänimaailma. ”Kun on tottunut siihen, että on öljypannu keskellä taloa, niin nythän minä olen kuin huopatossutehtaassa”, Outi Heikkilä kertoo.

Vanha talo uuteen aikaan

Outi Heikkilä toteaa, että öljy energianlähteenä ei ole enää tätä päivää, ja öljyriippuvuudesta olisi hyvä päästä eroon. ”Jos energiaa pystytään nykylaitteilla ottamaan maasta tai ilmasta, niin sehän on itsestään selvää, että ne pitää ottaa vaihtoehdoiksi”, hän toteaa. ”Ja kun tällaiseen ikivanhaan taloonkin on saatu moderni järjestelmä, niin kelpaahan sitä esitellä.”

Omakotitalon ilma-vesilämpöprojekti Hausjärven Mommilassa

  • Kohde: Yksikerroksinen omakotitalo ullakolla
  • Rakennettu: 1920-luvulla
  • Lämmitettävä pinta-ala: 150 + 30 m²
  • Asennettu lämpöpumppu: Bosch Compress 6000AW -ilma-vesilämpöpumppu
  • Lämmityskulut öljylämmityksellä: n. 2960 e/vuosi (öljyn hinnalla 0,8 e/l)
  • Ostettava lämmitysenergia ilma-vesilämpöön siirtymisen jälkeen: n. 11 880 kWh/vuosi
  • Lämmityskulut ilma-vesilämmöllä: n. 1307 e/vuosi (sähkön hinnalla 0,11 e/kWh)
  • Säästöt ilma-vesilämmöllä: n. 1653 e/vuosi (n. 56 %)
Ilma-vesilämpöprojekti omakotitaloon

Lue lisää asiakkaidemme kokemuksia

Olemme asentaneet ympäristöystävällisen ja lämmityskustannuksia säästävän lämpöpumppujärjestelmän lukuisiin pientaloihin, taloyhtiöihin ja liikekiinteistöihin. Lue, miten projektit sujuivat asiakkaidemme näkökulmasta!

Lue lisää