Lattialämmitys

Pyydä tarjous

Miksi vesikiertoinen lattialämmitys?

Maalämpö tai ilma-vesilämpö tarvitsee rinnalleen vesikiertoisen lämmönjakojärjestelmän. Vesikiertoista lattialämmitystä pidetään taloudellisimpana lämmönjakotapana, sillä lattialämmityksessä kiertävää vettä ei tarvitse lämmittää yhtä lämpimäksi kuin esimerkiksi patteri- tai konvektorilämmityksessä, jolloin maalämpö- tai ilmavesilämpöpumppu pystyy lämmittämään taloa erityisen hyvällä hyötysuhteella. Vesikiertoisen lattialämmityksen etuihin voidaan laskea myös pitkä käyttöikä.

Vesikiertoinen lattialämmitys on todella mukava lämmönjakotapa, sillä lämpö tulee tasaisesti koko lattiapinta-alalta. Lattialämmityksessä lämpö tuntuu miellyttävältä jaloissa, kun taas esimerkiksi patterilämmityksessä lämmin ilma pakkaantuu hieman korkeammalle, ja jaloissa saattaa tuntua vetoa. Lattialämmitys ei kerää pölyä, sillä lämmin ilma ei liiku ylös alas lämpötilan vaihdellessa. Lämmönjakotapana se on myös helppo ja huomaamaton sisustusta ajatellen.

Video: Maalämpö ja maaviileä

Maalämpöjärjestelmää voi hyödyntää sekä lämmitykseen että viilennykseen. Katso animaatio maalämmön ja maaviileän toiminnasta.

Parhaan asumismukavuuden varmistamiseksi lattialämmitystaloihin asennetaan jokaiseen asuinhuoneeseen huonetermostaatti, josta voidaan säädellä huoneilman lämpötilaa. Huoneissa, joissa on lisälämmönlähde kuten takka tai liesi, yhdistetään termostaattiin lattia-anturi. Näin vältetään lattian viileneminen huoneilman kuumetessa väliaikaisesti. Kosteissa tiloissa lämpötilaa säädellään maalämpöpumpun automatiikalla, mikä mahdollistaa tilojen mukavuuslämmön myös kesäisin.

Lattialämmitys vaatii huolellisen suunnittelun ja toteutuksen. Tom Allen Seneralla on lattialämmitysten asentamisesta yli 25 vuoden kokemus. Asennamme lattialämmityksiä niin omakotitaloihin kuin suurempiinkin kiinteistöihin. Käytämme lattialämmitysasennuksissamme Thermotechin korkeatasoisia tuotteita.

Lattialämmitys uuteen kotiin

Asennettaessa lattialämmitystä uudiskohteeseen energia-asiantuntijamme laskee ensimmäiseksi tarjouksen talon pohjakuvien sekä LVI-suunnittelijan energialaskelmien perusteella. Tarjouksen hyväksynnän jälkeen lattialämmityssuunnittelijamme piirtää rakennuksesta laitesijaintikuvat, jotka lähetetään tarkastettavaksi asiakkaalle, muille rakennushankkeen suunnittelijoille sekä vastaavalle rakennusmestarille. Laitesijaintikuvissa näkyvät lämpöpumpun sijainti putkineen sekä paikat lattialämmityksen jakotukeille ja termostaateille. Kun asiakas, rakennushankkeen suunnittelijat ja työmaavastaava ovat antaneet hyväksyntänsä laitesijoittelukuvalle, suunnittelijamme laatii lopullisen lattialämmityssuunnitelman. 

Lattialämmitysasennuksessa asentajamme asentaa rakennukseen sovittuna ajankohtana jakotukin ja lattialämmitysputkiston. Tyypillisesti asennusvauhtimme on suurin piirtein yksi päivä huonekerrosta kohti. Asennamme myös syöttöputket, jotka yhdistävät jakotukin ja lämpöpumpun. Asennuksen lopuksi suoritamme lattialämmityksen koeponnistuksen sekä siistimme tilan. Mikäli kohteessa on Tom Allen Seneran maalämpö- tai ilmavesilämpöasennus, täytämme, ilmaamme ja säädämme lattialämmityksen käyttökuntoon.

Lataa ilma-vesilämpöopas omakotitaloon

Ilma-vesilämpöopas omakotitaloon

Lue oppaastamme tärkeää tietoa ilma-vesilämmön käytöstä omakotitalossa ja ilma-vesilämpöpumpun asentamisesta.

Lataa ilmainen opas

Lattialämmitys saneerauskohteeseen

Lattialämmityksen suunnittelu saneerauskohteeseen eroaa uudiskohteesta siinä, ettei energialaskelmia tai DWG-muodossa olevia pohjakuvia ole välttämättä saatavilla. Lähes kaikki saneerauskohteet ovat silti täysin mahdollisia, ja ne suunnitellaan tapauskohtaisesti asiantuntijan kanssa. Asennustapaan vaikuttavat rakennuksen lattiarakenteet, kuinka paljon niitä halutaan purkaa, ja voidaanko lattialämmitys asentaa kenties vanhan lattian päälle. Tyypillisesti saneerauskohteissa lattialämmitys asennetaan uivana lattiana, tai mikäli asiakas tekee urat betonilattiaan, lattialämmitysputket voidaan asentaa sinnekin.

Saneerauskohteessa lattialämmityksen tarjous tehdään energia-asiantuntijan kartoituksen perusteella. Tämän jälkeen suunnittelijamme laatii rakennukselle laitesijoittelukuvat, jotka hyväksytetään asiakkaalla. Saatuaan hyväksynnän laitesijoittelukuville suunnittelija laatii lopullisen lattialämmityssuunnitelman. Sovimme yhdessä asiakkaan kanssa sopivan asennusajankohdan lattialämmitysputkiston, jakotukin ja syöttöputkien asennukselle. Lisäksi koeponnistamme lattialämmityksen ja siistimme tilan. Mikäli kohteeseen tulee Tom Allen Seneran maalämpö tai ilmavesilämpö, säädämme, täytämme ja ilmaamme lattialämmityksen käyttökuntoon. Asennettaessa lattialämmitystä entisen lämmönjakojärjestelmän tilalle asennusvauhti on täysin kohdekohtaista.

Uiva lattia asennus

Uiva lattia on solumuovista valmistettu lattialevy, johon lattialämmityksen putkisto upotetaan. Tämä kokonaisuus voidaan asentaa suoraan lattiarakenteen päälle. Lattialämmitysputkiston päälle asennetaan haluttu pintamateriaali. Lattian pinta nousee vain 14, 18 tai 36 mm riippuen valitun levyn paksuudesta ja lattian halutusta pintamateriaalista.

Lataa maalämpöopas lämmityksen vaihtajalle

Maalämpöopas lämmityksen vaihtajalle

Omakotitalon lämmityksen vaihtajan maalämpöopas antaa hyödyllistä tietoa maalämmöstä ja maalämpöprojektin vaiheista.

Lataa ilmainen opas