Automaatiojärjestelmät

Automaatiojärjestelmät

Pyydä tarjous
automaatiojärjestelmä liikekiinteistöön

Automaatiojärjestelmä taloyhtiöön tai liikekiinteistöön

Automaatiojärjestelmän laitteisto
Taloyhtiön tai liikekiinteistön maalämpö- ja lämmöntalteenottojärjestelmä on arvokas investointi, jonka tavoitteena on tuottaa parhaat mahdolliset säästöt lämmityskustannuksissa. Siksi on syytä huolehtia, että järjestelmä toimii optimaalisesti, ja mahdolliset häiriötilat korjataan heti. Tämä onnistuu taloautomaatiojärjestelmän ja etävalvonnan sekä etäohjauksen avulla. Toimitamme taloyhtiöihin ja liikekiinteistöihin Ouman Ouflex -automaatiojärjestelmää, joka sopii yhteen Ouman Ounet -palvelun kanssa.

Aikaisemmin taloautomaatiojärjestelmiä ei juuri käytetty, mutta nykyisin suurinta osaa taloyhtiöiden ja liikekiinteistöjen maalämpö- ja lämmöntalteenottojärjestelmistä ohjataan ja etävalvotaan automaation avulla. Asuinkerrostaloissa maalämpöjärjestelmän rinnalla on tavallisimmin myös lämmöntalteenottojärjestelmä. Silloin taloautomaatio on välttämätön, koska maalämpöpumpun ohjauslogiikka ei yksin riitä ohjaamaan koko järjestelmää.

Automaatiojärjestelmä kerää maalämpö- ja lämmöntalteenottojärjestelmän toiminnasta tietoa, jota seuraamalla varmistutaan siitä, että järjestelmä toimii oikein ja parhaalla mahdollisella hyötysuhteella. Automaatio seuraa esimerkiksi maalämpöpumpun, lämmönjakojärjestelmän, käyttöveden ja ilmanvaihdon lämpötilaa sekä painetietoja.

Kun käytössä on poistoilman lämmön talteenotto, taloautomaatio kerää tiedon poistuvan ilman lämpötilasta ennen ja jälkeen lämmön talteenoton. Myös lämmönkeruunesteen lämpötilaa seurataan. Nämä lämpötilat kertovat, toimiiko poistoilman lämmön talteenotto suunnitellulla tavalla.
Automaatio ja ilmanvaihto

Automaatio ja ilmanvaihto

Kun rakennukseen asennetaan poistoilman lämmön talteenotto, vanhat huippuimurit vaihdetaan puhaltimiin, joissa on taajuusmuuttajat. Taajuusmuuttajan avulla puhaltimen kierroslukua voidaan säätää portaattomasti, joten ilmanvaihtoa voi säädellä tarpeen mukaan.

Kovilla pakkasilla vedon tunnetta asunnoissa voidaan vähentää säätämällä ilmanvaihdon määrää pienemmälle, ja lämpimillä kesäkeleillä asuntojen sisäilma pysyy mukavan viileänä, kun ilmanvaihtoa säädetään suuremmalle. Kesäaikaan ilmanvaihtoa voidaan myös tehostaa yöksi.
Automaatio ja etävalvonta

Automaatio ja etävalvonta

Automaatiojärjestelmään voidaan yhdistää etävalvonta. Jos maalämpöjärjestelmä tai poistoilman lämmön talteenotto ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla, valvomon päivystäjä saa tästä tiedon reaaliaikaisesti. Järjestelmän toimintaa voidaan säätää ja mahdollisia hälytyksiä kuitata sekä ryhtyä tarvittaessa huoltotoimenpiteisiin.

Etävalvonnassa voidaan myös havaita, mikäli lämmönkeruupiirin tai patteriverkoston suodatin on likaantunut. Likaantuneet suodattimet häiritsevät maalämpöpumpun toimintaa ja heikentävät hyötysuhdetta. Jos jompikumpi suodattimista pääsee tukkeutumaan, se aiheuttaa maalämpöpumpulle toimintahäiriön. Myös ilmanvaihdon suodattimien puhtautta voidaan seurata.

Kun huoltomiehellä on tieto häiriön aiheuttajasta jo etukäteen, vikaa ei tarvitse etsiä paikan päällä, ja korjaaminen on huomattavasti nopeampaa. Automaation ja etävalvonnan avulla voidaan välttää lämmityksen ja lämpimän käyttöveden katkokset, mikä lisää asukkaiden ja isännöitsijän tyytyväisyyttä huomattavasti.

kapio-bg.png
Automaatiotarjous

Kiinnostunut automaatiosta?

Teemme sinulle räätälöidyn tarjouksen.

Pyydä meiltä tarjous

 

automaatiojärjestelmä pientaloon

Automaatiojärjestelmä pientaloon

Automaatiojärjestelmä pientaloon
Taloautomaation avulla voidaan ohjata myös pientalon maalämpöjärjestelmää. Näin voidaan vaikuttaa niin lämmityskustannuksiin kuin asumismukavuuteenkin. Toimitamme pientaloihin Danfoss Link -automaatiojärjestelmää.

Automaatiojärjestelmän avulla voidaan säätää jatkuvasti lattialämmitykseen tai patteriverkostoon menevän veden lämpötilaa. Kun huolehditaan, ettei lämmönjakoon mene tarpeettoman lämmintä vettä, maalämpöpumppu toimii parhaalla mahdollisella hyötysuhteella säästäen energiaa ja lämmityskustannuksia.

Asumismukavuutta lisää se, että eri huoneiden lämpötiloja voidaan säätää automaation avulla. Esimerkiksi makuuhuoneen lämpötila voidaan säätää viilenemään yöksi ja lämpenemään jälleen aamulla. Automaation avulla voidaan pitää myös koko asunnon lämpötila matalampana vaikkapa matkan ajan, mutta lämmittää koti taas mukavaksi vähän ennen asukkaiden paluuta.
Icon-10.png

Usein kysyttyjä kysymyksiä