Tom Allen Senera

Pyydä tarjous

Tom Allen Senera – vahvat osaajat yhdistyivät alan markkinajohtajaksi

Tom Allen Senera on Suomen maalämpö- ja lämmöntalteenottoalan markkinajohtaja. Meillä työskentelee noin yhdeksänkymmentä alan ammattilaista. Toimintaamme ohjaavina arvoina ovat luotettavuus, vastuullisuus sekä uusiutuvien energianlähteiden hyödyntäminen. Rakennamme yhdessä asiakkaidemme kanssa taloudellisesti kestävää ja ympäristöystävällistä tulevaisuutta.

Toimintamme lähtökohtana on korkea asiakastyytyväisyys. Toimitamme asiakkaillemme maalämpö-, lämmön talteenotto- ja ilma-vesilämpöjärjestelmät kokonaisvastuullisesti. Kokonaisvastuuseen kuuluu järjestelmien mitoitus, suunnittelu sekä toteutus vankalla ammattitaidolla ja kokemuksella. Urakan valmistumisen jälkeen asiakkaitamme palvelevat etävalvontamme ja huoltomme.

Tom Allen Senera syntyi vuonna 2015, kun maalämpöalan uranuurtaja Tom Allen Oy ja energiaratkaisujen asiantuntijayritys Senera Oy yhdistivät voimansa. Vuonna 2021 Tom Allen Senera siirtyi osaksi pohjoismaista Assemblin-konsernia.

Tom Allen – öljykentiltä maalämmön pariin

Tom Allen Oy:n perusti kaivosinsinööri Tom Allen, joka oli muuttanut Porvooseen Calgarysta, Kanadan öljypääkaupungista. Tom Allenilla oli asiantuntemusta uusimmasta poraustekniikasta, ja liiketoiminta alkoikin vesikaivojen porauksella vuonna 1991. Toiminta laajeni maalämpöjärjestelmien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Ensimmäinen maalämpöasennus valmistui vuonna 1995, ensimmäisten joukossa Suomessa. Vuoteen 2017 mennessä Tom Allen Oy oli yli 6 000 järjestelmän kokemuksella alan kokenein toimija Suomessa.

Tom Allenin vahva näkemys kokonaisvaltaisesta asiakaspalvelusta on ollut yrityksen kantava periaate sen alkutaipaleesta lähtien. Tom Allenin sanoin:  ”Hyvä palvelu on vain sitä, että tekee niin kuin haluaisi itselle tehtävän.”

Tom Allen

Tom Allen aloitti maalämpöjärjestelmien asennuksen ensimmäisten joukossa Suomessa.

Senera – suurten kiinteistöjen erityisosaaja

Senera Oy:n perustivat Vantaalla vuonna 2008 rakennusmestari Johan Holma ja diplomi-insinööri Mika Manner. Seneran vahvimmiksi osaamisalueiksi muodostuivat erityisesti taloyhtiöiden ja liikekiinteistöjen maalämpö- ja poistoilman lämmöntalteenottojärjestelmät. Vahvan insinööri- ja suunnitteluosaamisen ansiosta Seneran ratkaisut ovat edustaneet maalämpö- ja lämmöntalteenottoalan kehityksen kärkeä. Seneran järjestelmäratkaisuissa rakennuksen lämmöntuotanto ja -talteenotto on yhdistetty saumattomaksi kokonaisuudeksi taloautomaation avulla.

Seneralle karttui vuosien varrella kokemusta mitä erilaisimmista maalämpöprojekteista. Seneran maalämmöllä lämmitetään lukuisten taloyhtiöiden ja pientalojen lisäksi niin Raision Ikeassa, Hangon luotsiasemalla kuin Pohjois-Suomessa Kiilopään hiihtokeskuksessakin.

Seneran ydinosaamisalueiksi muodostuivat suurten kiinteistöjen maalämpö- ja lämmöntalteenottojärjestelmät.

Liikekiinteistö maalämpö maaviileä

Taustavoimaksi Assemblin

Tom Allen Senerasta tuli vuonna 2021 osa Assemblin-konsernia, joka on Pohjoismaiden johtava talotekniikka-alan yhtiö. Tom Allen Senera jatkaa konsernissa toimintaansa itsenäisenä yrityksenä. Vahvan konsernin taustatuen ansiosta Tom Allen Senera voi tarjota asiakkailleen entistä monipuolisempia energiaratkaisuja ja edistää entistä tehokkaammin murrosta kohti kestävää ja energiatehokasta yhteiskuntaa. Lue lisää Assemblinin verkkosivuilta.

Assemblin-konserni

Tom Allen Senera jatkaa toimintaansa osana Assemblin-konsernia, joka on Pohjoismaiden johtava talotekniikka-alan toimija.