Tom Allen Senera

Pyydä tarjous

Tom Allen Senera – vahvat osaajat yhdistyivät alan markkinajohtajaksi

Tom Allen Senera on Suomen maalämpö- ja lämmöntalteenottoalan markkinajohtaja. Meillä työskentelee noin yhdeksänkymmentä alan ammattilaista. Toimintaamme ohjaavina arvoina ovat luotettavuus, vastuullisuus sekä uusiutuvien energianlähteiden hyödyntäminen. Rakennamme yhdessä asiakkaidemme kanssa taloudellisesti kestävää ja ympäristöystävällistä tulevaisuutta.

Toimintamme lähtökohtana on korkea asiakastyytyväisyys. Toimitamme asiakkaillemme maalämpö-, lämmön talteenotto- ja ilma-vesilämpöjärjestelmät kokonaisvastuullisesti. Kokonaisvastuuseen kuuluu järjestelmien mitoitus, suunnittelu sekä toteutus vankalla ammattitaidolla ja kokemuksella. Urakan valmistumisen jälkeen asiakkaitamme palvelevat etävalvontamme ja huoltomme.

Tom Allen Senera syntyi, kun maalämpöalan uranuurtaja Tom Allen Oy (perustettu vuonna 1991) ja energiaratkaisujen asiantuntijayritys Senera Oy (perustettu vuonna 2008) yhdistivät voimansa vuonna 2015. Vuonna 2021 Tom Allen Senera siirtyi osaksi pohjoismaista Assemblin-konsernia.

Tom Allen - Maalämmön uranuurtajana Suomessa

Tom Allen Oy:n perusti kaivosinsinööri Tom Allen, joka oli muuttanut Porvooseen Calgarysta, Kanadan öljypääkaupungista. Tom Allenilla oli asiantuntemusta uusimmasta poraustekniikasta, ja liiketoiminta alkoikin vesikaivojen porauksella vuonna 1991. Toiminta laajeni maalämpöjärjestelmien suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Tom Allen Oy:n ensimmäinen maalämpöasennus valmistui vuonna 1995, ensimmäisten joukossa Suomessa. Vuoteen 2015 mennessä Tom Allen Oy oli yli 6 000 järjestelmän kokemuksella alan kokenein toimija Suomessa. Katso video Tom Allenin alkutaipaleesta maalämpöalalla! 

HubSpot Video
Tom Allen

Tom Allenin vahva näkemys kokonaisvaltaisesta asiakaspalvelusta on ollut yrityksen kantava periaate alusta lähtien.

Tom Allenin sanoin: "Hyvä palvelu on vain sitä, että tekee niin kuin haluaisi itselle tehtävän."

Senera – suurten kiinteistöjen erityisosaaja

Senera Oy:n perustivat Vantaalla vuonna 2008 rakennusmestari Johan Holma ja diplomi-insinööri Mika Manner. Seneran vahvimmiksi osaamisalueiksi muodostuivat erityisesti taloyhtiöiden ja liikekiinteistöjen maalämpö- ja poistoilman lämmöntalteenottojärjestelmät. Vahvan insinööri- ja suunnitteluosaamisen ansiosta Seneran ratkaisut ovat edustaneet maalämpö- ja lämmöntalteenottoalan kehityksen kärkeä. Seneran järjestelmäratkaisuissa rakennuksen lämmöntuotanto ja -talteenotto on yhdistetty saumattomaksi kokonaisuudeksi taloautomaation avulla.

Seneralle karttui vuosien varrella kokemusta mitä erilaisimmista maalämpöprojekteista. Seneran maalämmöllä lämmitetään lukuisten taloyhtiöiden ja pientalojen lisäksi niin Raision Ikeassa, Hangon luotsiasemalla kuin Pohjois-Suomessa Kiilopään hiihtokeskuksessakin.

Seneran ydinosaamisalueiksi muodostuivat suurten kiinteistöjen maalämpö- ja lämmöntalteenottojärjestelmät.

Liikekiinteistö maalämpö maaviileä

Taustavoimaksi Assemblin

Tom Allen Senerasta tuli vuonna 2021 osa Assemblin-konsernia, joka on Pohjoismaiden johtava talotekniikka-alan yhtiö. Tom Allen Senera jatkaa konsernissa toimintaansa itsenäisenä yrityksenä. Vahvan konsernin taustatuen ansiosta Tom Allen Senera voi tarjota asiakkailleen entistä monipuolisempia energiaratkaisuja ja edistää entistäkin tehokkaammin kehitystä kohti kestävää ja energiatehokasta yhteiskuntaa. Lue lisää Assemblinin verkkosivuilta.

Assemblin-konserni

Tom Allen Senera jatkaa toimintaansa osana Assemblin-konsernia, joka on Pohjoismaiden johtava talotekniikka-alan toimija.