Oulu taloyhtiö öljystä maalämpöön

Senera asensi maalämmön TA-Asumisoikeus Oy:n rivitaloihin Oulussa

Pyydä tarjous

Projektipäällikkö Raimo Tero: "Säästöt näyttävät toteutuvan suunnitellulla tavalla"

Oulun alueella toimiessaan Senera (nykyinen Tom Allen Senera Oy) asensi maalämpöjärjestelmän TA-Asumisoikeus Oy:n rivitalojen käyttöön Oulun Palosuontiellä. Palosuontie 4:n ja 6:n rivitalot olivat otollisia kohteita maalämmölle, sillä niillä on yhteinen lämmönjakokeskus, mikä tehostaa lämmöntuotantoa. Projektipäällikkö Raimo Tero TA-Yhtiöistä kertoo, että Senera valittiin maalämpöurakan toteuttajaksi tarjouskilpailun kautta. Seneran valintaan vaikuttivat myös kokemukset yrityksen aiemmista projekteista. ”Kokemuksen kautta syntyneestä luottamuksesta oli kysymys”, Tero toteaa.

Tom Allen Senera Oy ei toimi enää Oulun alueella. Suosittelemme maalämmöstä kiinnostuneille yhteydenottoa paikalliseen urakoitsijaan.

Maalämpöön siirryttyä noin 60–70 % säästöt energiankulutuksessa

Maalämpöjärjestelmän asennustyöt suoritettiin syksyllä 2012. Rivitalojen tontille porattiin seitsemän 215 metriä syvää lämpökaivoa ja lämmönjakokeskukseen asennettiin IVT:n 36 kW:n ja 28 kW:n maalämpöpumput. Maalämpöjärjestelmä on toiminut ongelmitta käynnistämisen jälkeen.

Vaikka haastatteluhetkellä ei ollut vielä saatavilla tietoja energiankulutuksesta koko lämmityskauden ajalta, projektipäällikön mukaan säästöt näyttävät toteutuvan ennakoidulla tavalla. Energiankulutuksen säästöjen lisäksi on vapauduttu öljyn tilaamisesta sekä öljylämmitysjärjestelmän seurannasta ja huoltotoimista. ”Maalämpöön siirtyminen on myös lisännyt puhtautta asumisessa”, kertoo projektipäällikkö Raimo Tero.

Oulu IVT maalämpöpumput

Lämmönjakokeskukseen asennettiin IVT:n Greenline HE D36 ja E28 -lämpöpumput sekä kaksi 750 litran lämpimän käyttöveden varaajaa. Maalämpöjärjestelmän takaisinmaksuajaksi on arvioitu noin seitsemän vuotta.

 

 

TA-Yhtiöiden Palosuontie 4:n ja 6:n maalämpöprojekti

  • Kohde:  Kolme kaksikerroksista sekä yksi yksikerroksinen rivitalo
  • Rakennusvuodet:  1996 ja 1998
  • Asennetut lämpöpumput: IVT:n Greenline HE D36 ja HE E28
  • Lämpökaivot: 7 kpl, syvyys 215 m
  • Öljyn kulutus n. 30 000 l/vuodessa ennen maalämpöä
  • Arvioitu takaisinmaksuaika: n. 7 vuotta