Senera asensi maalämmön 1800-luvun asuinrakennukseen Espoossa

Pyydä tarjous

Senera Oy (nykyinen Tom Allen Senera) asensi maalämpöjärjestelmän Espoonkartanon siipirakennukseen kesällä 2011. Asuinkäytössä oleva rakennus on peräisin 1800-luvun alusta, ja lämmitysjärjestelmä uusittiin osana sen monivaiheista kunnostustyötä.

Maalämpö valittiin energiatehokkuuden ja edullisuuden takia.

Valvoja Anton Donner

Projektin valvojana toiminut Anton Donner kertoo, että maalämpö valittiin lämmitysmuodoksi lähinnä energiatehokkuuden mutta myös edullisuuden takia. Siipirakennuksessa on yhteensä 362 neliötä, eikä näin kookkaan talon lämmittäminen olisi järkevää esimerkiksi öljyllä. Senera sai urakan tarjouskilpailun perusteella. Kilpailutuksessa huomioitiin myös Seneran aiemmat kokemukset vastaavista hankkeista.

Maalämpöjärjestelmän asentamisen aikataulu toteutui sovitulla tavalla. Rakennuksen pihapiiriin porattiin kaksi 185 metriä syvää lämpökaivoa ja uudistettuun lämmöntuotantokeskukseen asennettiin IVT:n Greenline HE E21 -lämpöpumppu.

Toinen urakoitsija vaihtoi rakennukseen uudet vesikiertoiset patterit, jotka tehtiin ulkoasultaan entisen kaltaisiksi. Maalämpöä varten ei siis tarvinnut asentaa lattialämmitystä. Anton Donnerin mukaan projektin eri vaiheet sujuivat ongelmitta. Maalämpöjärjestelmä on myös toiminut asentamisen jälkeen hyvin.

Lue lisää maalämmön hinnasta ja kustannuksista

Espoonkartanon siipirakennus
Espoonkartanon siipirakennuksen lämmönjakohuone

Espoonkartanon siipirakennuksen maalämpöprojekti

  • Rakennusvuosi: 1800-luvun alussa
  • Lämmitettävä pinta-ala yhteensä: 362 m²
  • Ostettava lämmitysenergia maalämmöllä: n. 20 130 kWh/vuosi
  • Vuotuiset kulut maalämmöllä: n. 2 214 e (2011, sähkön hinnalla 0,11 e/kWh))
  • Asennetut lämpöpumput: IVT:n Greenline HE E21
  • Lämpökaivot: 2 kpl, syvyys 185 metriä
Lisää asiakkaidemme kokemuksia

Lue lisää asiakkaidemme kokemuksia

Olemme asentaneet ympäristöystävällisen ja lämmityskustannuksia säästävän lämpöpumppujärjestelmän lukuisiin pientaloihin, taloyhtiöihin ja liikekiinteistöihin. Lue, miten projektit sujuivat asiakkaidemme näkökulmasta!

Lue lisää