Kaukolämmöstä maalämpöön kätevästi linjasaneerauksen yhteydessä

Ala-Malmilla sijaitseva As Oy Karviaismarjan taloyhtiö vaihtoi kaukolämmön maalämpöön linjasaneerauksen yhteydessä. Tom Allen Seneran urakoima hanke valmistui tammikuussa 2024.

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Samuli Kiljunen kertoo, että maalämpöön siirtymisen tuomilla säästöillä saadaan katettua taloyhtiön hanketta varten otettu hoitolaina.

 

Kerrostalo Malmilla vaihtoi kaukolämmön maalämpöön

 

Tutustumistilaisuus maalämpöön siirtyneeseen taloyhtiöön

Helsingin kaupungin taloyhtiöiden energianeuvontapalvelu järjesti yhdessä taloyhtiön edustajan kanssa kaikille avoimen tutustumistilaisuuden ja paikalle saapui runsaasti maalämmöstä ja sen kustannuksista kiinnostuneita vierailijoita.

Tilaisuuteen osallistuneet pääsivät kiertelemään kohteessa ja tutustumaan lämmönjakohuoneeseen asennettuun maalämpölaitteistoon. Tilaisuuden lopussa järjestettiin myös keskustelutuokio, jossa oli mahdollisuus kysellä hankkeen yksityiskohdista, kustannuksista ja asukkaiden kokemuksista.

Vuonna 1962 valmistunut kaksiportainen ja 21 huoneistoa käsittävä taloyhtiö on erinomainen esimerkki siitä, miten EU:n energiatehokkuusdirektiivin vaatimukset saadaan kustannustehokkaasti yhdistettyä pakollisiin korjaushankkeisiin, kuten putkiremontteihin.

– On taloudellisempaa yhdistää useampi mittava saneeraushanke kuin toteuttaa niitä yksitellen, As Oy Karviaismarjan hallituksen puheenjohtaja Samuli Kiljunen toteaa.

Lämmönjakohuoneessa on kaksi Boschin maalämpöpumppua

 

Kustannussäästöt kattavat hankkeeseen otetun hoitolainan

Energiaremonttia varten otettu hoitolaina voidaan maksaa takaisin säästöillä, jotka syntyvät lämmitysmuodon vaihduttua edullisemmaksi. Taloyhtiön puheenjohtaja kertoo, ettei yhtiövastikkeisiin kohdistu korotuspainetta.

Oli viisasta ja kustannustehokasta ennakoida tulevaa ja korvata fossiilinen lämmitysmuoto maalämmöllä linjasaneerauksen yhteydessä. Energiaremontin myötä saimme myös ARA-tukea, mikä vaikutti oleellisesti päätökseemme lähteä toteuttamaan maalämpöhanketta, kertoo Samuli Kiljunen.

Kiljunen arvioi, että nykyisellä korkotasolla hankkeen rahoittamiseen otettu laina tulee maksetuksi noin kymmenessä vuodessa.

Mikäli korkotaso tästä nousisi, on meillä pelivaraa pidentää maksuaikaa tarvittaessa, jotta asumiskustannukset eivät kasvaisi, Kiljunen lisää.

Taloyhtiön tontille porattiin kuusi energiakaivoa

 

Onnistunut maalämpöhanke on perusteellisen pohjatyön tulos

Kiljunen kertoo olevansa tyytyväinen maalämpöhankkeeseen sekä Tom Allen Seneran palveluun. Työt suoritettiin sovitussa aikataulussa tehtyjen suunnitelmien mukaisesti ilman suuria yllätyksiä. Tammikuussa käyttöön otetun maalämmön laitteistoa tullaan vielä säätämään, jotta asuinkiinteistöön saadaan optimaalinen lämmitystaso.

– Kodit ovat lämmenneet maalämmöllä nyt muutamia kuukausia, ja helmikuussa kovilla pakkasillakin sisälämpötila oli miellyttävä. Ei sitä asukkaana oikeastaan huomaa, että lämmitystapamme on vaihtunut kaukolämmöstä maalämpöön. Perusteellisen pohjatyön tuloksista on mukava nauttia, Kiljunen lisää.

– Taloyhtiönä olemme ottaneet merkittävän askeleen kohti vihreämpää tulevaisuutta ja tehneet muutoksia, joita voimme ylpeänä esitellä!

 
Oletko mukana vihreässä siirtymässä kohti kestävämpää tulevaisuutta? Ota tueksesi Tom Allen Seneran lämpöpumppujärjestelmien asiantuntijat, jotka auttavat löytämään kestävät energiaratkaisut vaativiinkin kohteisiin. Ota yhteyttä!
Miia Salmi

Kirjoittanut Miia Salmi

Viimeisimmät Blogit