Ratkaisumme omakotitaloille

Pyydä tarjous

Omakotitalojen energiaratkaisut pitkällä kokemuksella

Suunnittelemme ja asennamme omakotitaloihin energiatehokkaat lämpöpumppujärjestelmät, joiden avulla säästät sekä kustannuksia että ympäristöä. Energia-asiantuntijamme suunnittelevat juuri sinun taloosi sopivan ratkaisun Suomen laajimmalla kokemuksella.

Asiakkaamme voi hakea kauttamme myös rahoitusta omakotitalon energiaremonttiin. Rahoituksen hakeminen ei sido sinua mihinkään. Tutustu rahoitusvaihtoehtoihin!

Saneerattavan omakotitalon lämmitys

Maalämpöön vaihtaminen on useimmissa omakotitaloissa kannattava ratkaisu. Maalämpöön siirtymällä saa tavallisesti 60–70 % säästöt lämmityskustannuksiin. Lisäksi maalämpö on ympäristöystävällinen ja helppokäyttöinen lämmitysmuoto. Ilma-vesilämpöpumppuun siirtyminen on maalämmön lisäksi suosittu ratkaisu. Sekä maalämpö- että ilma-vesilämpöpumpun voi useimmiten yhdistää olemassaolevaan vesikiertoiseen lämmönjakoon. Asennamme myös uudet patteriverkostot ja lattialämmitykset.

Maalämpö lämmityksen vaihtajalle

Maalämpö lämmityksen vaihtajalle

Yhä useampi omakotitalon omistaja vaihtaa maalämpöön. Milloin maalämpö on hyvä ratkaisu? Kuinka paljon maalämpö maksaa, ja miten öljyllä, sähköllä tai kaukolämmöllä lämpiävään taloon vaihdetaan maalämpö?

Lue lisää
Chart cover

Laske säästösi maalämmöllä!

Mietitkö, kannattaako sinun vaihtaa maalämpöön? Täytä laskuriin tiedot kotisi lämmityksestä, niin saat arvion siitä, paljonko maalämpöön vaihtaminen tuo sinulle säästöjä.


Laskurin oletusarvot (muuta halutessasi):


Tässä ovat säästösi, ole hyvä!

Nykyisen lämmityksen vuosikustannukset:  €
Maalämmön vuosikustannukset:  €
Säästöt vuodessa:  €
Takaisinmaksuaika:  v  kk
Investoinnin tuotto:  %
Kuukausittainen tuotto 15 vuoden ajalta:  €/kk

Öljyn vaihdosta maalämpöön saa korotetun kotitalousvähennyksen, joka on jopa 3 500 euroa veronmaksajaa kohti. Vähennyskelpoista on 60 % maalämpöremontin työkustannuksista. Kotitalousvähennyksen sijaan voi myös hakea ELY-keskuksen avustusta öljystä luopumiseen. Avustus on 4 000 euron suuruinen.

Sähkölämmityksen vaihdosta maalämpöön saa kotitalousvähennyksen, joka on enimmillään 2 250 euroa veronmaksajaa kohti. Vähennyskelpoista on 40 % maalämpöremontin työkustannuksista. Kotitalousvähennyksen sijaan voit myös hakea ARAn korjausavustusta iäkkäille tai vammaisille henkilöille, jos edellytykset täyttyvät.

mlv cover

Maalämpöopas lämmityksen vaihtajalle

Omakotitalon lämmityksen vaihtajan maalämpöopas antaa hyödyllistä tietoa maalämmöstä ja maalämpöprojektin vaiheista.

Lataa ilmainen opas
Ilma-vesilämpö saneerattavaan taloon

Ilma-vesilämpö lämmityksen vaihtajalle

Ilma-vesilämpöpumppu lämmittää rakennuksen ja käyttöveden hyödyntämällä ulkoilman lämpöenergiaa. Ilma-vesilämpöpumppu on erityisen hyvä vaihtoehto silloin, kun tontille ei voida porata maalämpökaivoa. Lue lisää ilma-vesilämmöstä!

Lue lisää
Poistoilmalämpöpumppu vanhan tilalle

Poistoilmalämpöpumpun vaihto

Hoidamme omakotitalon vanhan poistoilmalämpöpumpun vaihdon uuteen, laadukkaaseen laitteeseen kokonaispalveluna, johon kuuluu ilmanvaihtokanaviston puhdistus ja ilmanvaihdon säätö.

Lue lisää
AdobeStock_568439511 web

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys on merkittävä tuki energiaremonttiin. Öljystä luovuttaessa kotitalousvähennyksen saa korotettuna.

Lue lisää
ELYn avustus tukee luopumista fossiilisista polttoaineista.

ELYn avustus öljy- tai maakaasulämmityksestä luopumiseen

ELY-keskus tukee öljy- tai maakaasulämmityksestä luopumista 4000 eurolla. Avustuksen voi saada esimerkiksi siirryttäessä maalämpöön tai ilma-vesilämpöön.

Lue lisää
Ilma-vesilämpöopas omakotitaloon kansi

Ilma-vesilämpöopas omakotitaloon

Lue oppaastamme tärkeää tietoa ilma-vesilämmön käytöstä omakotitalossa ja ilma-vesilämpöpumpun asentamisesta.

Lataa ilmainen opas
Lattialämmitys saneerattavaan omakotitaloon

Lattialämmitys saneerattavaan omakotitaloon

Lämmityksen vaihtaminen suorasähköstä maalämpöön tai ilma-vesilämpöön onnistuu useimmiten kustannustehokkaasti asentamalla vesikiertoinen lattialämmitys vanhan lattiarakenteen päälle. Uusi lattialämmitys voidaan luonnollisesti asentaa myös, jos talossa on jo vesikiertoinen lämmönjako, mutta asumismukavuutta ja lämmityksen hyötysuhdetta halutaan parantaa.

Lue lisää
Patteriverkosto saneerauskohteeseen

Patteriverkosto saneerattavaan omakotitaloon

Maalämpö tai ilma-vesilämpö vaatii vesikiertoisen lämmönjakoverkoston. Lämpöpumppu voidaan tavallisesti yhdistää olemassa olevaan vesikiertoiseen patteriverkostoon. Patteriverkosto on kuitenkin järkevää uusia, mikäli käyttöikää on kertynyt useampi vuosikymmen. Uuden patteriverkoston asentaminen parantaa myös lämpöpumpun hyötysuhdetta.

Lue lisää
Saneerattava omakotitalo

Asiakkaidemme kokemuksia: Energiaremontti omakotitaloon

Lue asiakkaidemme kokemuksia maalämpöön tai ilma-vesilämpöön siirtymisestä omakotitalossa!

Lue asiakkaidemme kokemuksia

Uuden talon lämmitys ja viilennys

Maalämpö on tällä hetkellä suosituin uusien omakotitalojen lämmitysratkaisu. Sen etuna on edullisten käyttökustannusten, ekologisuuden ja helppouden lisäksi mahdollisuus jäähdytykseen maaviileällä. Myös ilma-vesilämpöpumput ovat kasvattaneet suosiotaan huomattavasti. Paras lämmönjakotapa uudessa talossa on vesikiertoinen lattialämmitys.

Maalämpö uuteen taloon

Maalämpö uuteen taloon

Maalämpö on suosituin uusien omakotitalojen lämmönlähde. Miksi maalämpö kannattaa valita, miten paljon se maksaa, ja miten asentaminen uuteen taloon tapahtuu? Mitkä ovat maalämmön edut verrattuna kaukolämpöön tai sähkölämmitykseen? 

Lue lisää
Maaviileä on hyvä viilennystapa uuteen omakotitaloon.

Maaviileä uuteen taloon

Uuteen taloon kannattaa asentaa maalämmön yhteyteen maaviileäjäähdytys. Maaviileällä jäähdyttäminen on edullista ja ympäristöystävällistä. Lue lisää maaviileästä!

Lue lisää
muk cover

Maalämpöopas uuteen kotiin

Maalämpö on uusien talojen suosituin lämmitysmuoto. Lue oppaastamme, miten asennetaan maalämpö uuteen kotiin.

Lataa ilmainen opas
Ilma-vesilämpöpumppu uudessa omakotitalossa

Ilma-vesilämpö uuteen taloon

Ilma-vesilämpöpumppu hyödyntää ulkoilman lämpötilaa käyttöveden ja rakennuksen lämmitykseen. Ilma-vesilämpö on hyvä vaihtoehto esimerkiksi silloin, kun tontille ei voida porata lämpökaivoa. Lue lisää ilma-vesilämmöstä!

Lue lisää
io cover

Ilma-vesilämpöopas omakotitaloon

Lue oppaastamme tärkeää tietoa ilma-vesilämmön käytöstä omakotitalossa ja ilma-vesilämpöpumpun asentamisesta.

Lataa ilmainen opas
Lattialämmitys uuteen taloon

Lattialämmitys uuteen taloon

Vesikiertoinen lattialämmitys on hyötysuhteeltaan paras lämmönjakotapa uudessa maalämpötalossa. Suunnittelemme ja asennamme lattialämmityksen huolellisesti vastaamaan asiakkaamme tarpeita.

Lue lisää
Uusi omakotitalo

Asiakkaidemme kokemuksia: Energiaratkaisumme uudisrakentajalle

Lue asiakkaidemme kertomuksia lämmitys- ja viilennysratkaisuistamme uudessa omakotitalossa!

Lue asiakkaidemme kokemuksia

Huolto

Maalämpöhuoltokeskuksen huoltopalvelu

Huoltopalvelua Maalämpöhuoltokeskuksesta

Tom Allen Seneran oma huoltopalvelu Maalämpöhuoltokeskus huoltaa ja korjaa kaikkien tunnettujen valmistajien maalämpö- ja ilma-vesilämpöpumput. Huollamme myös muiden urakoitsijoiden asentamat lämpöpumppujärjestelmät. 

Lue lisää
Maalämpöhuoltokeskuksen esite kansi

Maalämpöhuoltokeskuksen palvelut

Tutustu huoltopalvelumme Maalämpöhuoltokeskuksen kattaviin palveluihin esitteestämme!

Lataa esite