Ratkaisumme omakotitaloille

Pyydä tarjous

Omakotitalojen energiaratkaisut pitkällä kokemuksella

Suunnittelemme ja asennamme omakotitaloihin energiatehokkaat lämmitys- ja viilennysratkaisut, joiden avulla säästät sekä kustannuksia että ympäristöä. Energia-asiantuntijamme suunnittelevat juuri sinun taloosi sopivan ratkaisun Suomen laajimmalla kokemuksella.

Saneerattavan omakotitalon lämmitys ja viilennys

Maalämpöön vaihtaminen on useimmissa omakotitaloissa kannattava ratkaisu. Maalämpöön siirtymällä saa tavallisesti 60–70 % säästöt lämmityskustannuksiin. Lisäksi maalämpö on ympäristöystävällinen ja helppokäyttöinen lämmitysmuoto. Ilma-vesilämpöpumppuun siirtyminen on maalämmön lisäksi suosittu ratkaisu. Sekä maalämpö- että ilma-vesilämpöpumpun voi useimmiten yhdistää olemassaolevaan vesikiertoiseen lämmönjakoon. Asennamme myös uudet patteriverkostot ja lattialämmitykset, ja suoritamme myös maaviileäjäähdytyksen asennuksia.

Energiaremontin rahoitus

Rahoitus energiaremonttiin

Asiakkaamme voi hakea kauttamme rahoitusta omakotitalon energiaremonttiin. Rahoituksen hakeminen ei sido sinua mihinkään. Tutustu rahoitusvaihtoehtoihin!

Santanderin rahoitus
Ecsterin rahoitus

Maalämpö lämmityksen vaihtajalle

Yhä useampi omakotitalon omistaja vaihtaa maalämpöön. Milloin maalämpö on hyvä ratkaisu? Kuinka paljon maalämpö maksaa, ja miten öljyllä, sähköllä tai kaukolämmöllä lämpiävään taloon vaihdetaan maalämpö?

Lue lisää

Maaviileä saneerattavaan omakotitaloon

Maaviileä on käyttökustannuksiltaan edullinen sekä ympäristöystävällinen jäähdytystapa. Kun harkitset maalämpöön siirtymistä, kannattaa pyytää samalla kartoittamaan, saisiko taloosi kustannustehokkaasti myös maaviileäjäähdytyksen.

Lue lisää
Chart cover

Laske säästösi maalämmöllä!

Mietitkö, kannattaako sinun vaihtaa maalämpöön? Täytä laskuriin tiedot kotisi lämmityksestä, niin saat arvion siitä, paljonko maalämpöön vaihtaminen tuo sinulle säästöjä.

Laskurin oletusarvot (muuta halutessasi):


Tässä ovat säästösi, ole hyvä!

Nykyisen lämmityksen vuosikustannukset:  €
Maalämmön vuosikustannukset:  €
Säästöt vuodessa:  €
Takaisinmaksuaika:  v  kk
Investoinnin tuotto:  %
Kuukausittainen tuotto 15 vuoden ajalta:  €/kk
mlv cover

Maalämpöopas lämmityksen vaihtajalle

Omakotitalon lämmityksen vaihtajan maalämpöopas antaa hyödyllistä tietoa maalämmöstä ja maalämpöprojektin vaiheista.

Lataa ilmainen opas

Ilma-vesilämpö lämmityksen vaihtajalle

Ilma-vesilämpöpumppu lämmittää rakennuksen ja käyttöveden hyödyntämällä ulkoilman lämpöenergiaa. Ilma-vesilämpöpumppu on erityisen hyvä vaihtoehto silloin, kun tontille ei voida porata maalämpökaivoa. Lue lisää ilma-vesilämmöstä!

Lue lisää

Kotitalousvähennys ja ARAn energia-avustus

Omakotitalon energiaremonttiin on saatavilla valtion tukia, kuten kotitalousvähennys ja ARAn energia-avustus. Nämä avustukset pudottavat huomattavasti lämmitysremontin hintaa.

Lue lisää
Ilma-vesilämpöopas omakotitaloon kansi

Ilma-vesilämpöopas omakotitaloon

Lue oppaastamme tärkeää tietoa ilma-vesilämmön käytöstä omakotitalossa ja ilma-vesilämpöpumpun asentamisesta.

Lataa ilmainen opas

Lattialämmitys saneerattavaan omakotitaloon

Lämmityksen vaihtaminen suorasähköstä maalämpöön tai ilma-vesilämpöön onnistuu useimmiten kustannustehokkaasti asentamalla vesikiertoinen lattialämmitys vanhan lattiarakenteen päälle. Uusi lattialämmitys voidaan luonnollisesti asentaa myös, jos talossa on jo vesikiertoinen lämmönjako, mutta asumismukavuutta ja lämmityksen hyötysuhdetta halutaan parantaa.

Lue lisää

Patteriverkosto saneerattavaan omakotitaloon

Maalämpö tai ilma-vesilämpö vaatii vesikiertoisen lämmönjakoverkoston. Lämpöpumppu voidaan tavallisesti yhdistää olemassa olevaan vesikiertoiseen patteriverkostoon. Patteriverkosto on kuitenkin järkevää uusia, mikäli käyttöikää on kertynyt useampi vuosikymmen. Uuden patteriverkoston asentaminen parantaa myös lämpöpumpun hyötysuhdetta.

Lue lisää

Asiakkaidemme kokemuksia: Energiaremontti omakotitaloon

Lue asiakkaidemme kokemuksia maalämpöön tai ilma-vesilämpöön siirtymisestä omakotitalossa!

Lue asiakkaidemme kokemuksia

Uuden talon lämmitys ja viilennys

Maalämpö on tällä hetkellä suosituin uusien omakotitalojen lämmitysratkaisu. Sen etuna on edullisten käyttökustannusten, ekologisuuden ja helppouden lisäksi mahdollisuus jäähdytykseen maaviileällä. Myös ilma-vesilämpöpumput ovat kasvattaneet suosiotaan huomattavasti. Paras lämmönjakotapa uudessa talossa on vesikiertoinen lattialämmitys.

Maalämpö uuteen taloon

Maalämpö on suosituin uusien omakotitalojen lämmönlähde. Miksi maalämpö kannattaa valita, miten paljon se maksaa, ja miten asentaminen uuteen taloon tapahtuu? Mitkä ovat maalämmön edut verrattuna kaukolämpöön tai sähkölämmitykseen? 

Lue lisää

Maaviileä uuteen taloon

Uuteen taloon kannattaa asentaa maalämmön yhteyteen maaviileäjäähdytys. Maaviileällä jäähdyttäminen on edullista ja ympäristöystävällistä. Lue lisää maaviileästä!

Lue lisää
muk cover

Maalämpöopas uuteen kotiin

Maalämpö on uusien talojen suosituin lämmitysmuoto. Lue oppaastamme, miten asennetaan maalämpö uuteen kotiin.

Lataa ilmainen opas

Ilma-vesilämpö uuteen taloon

Ilma-vesilämpöpumppu hyödyntää ulkoilman lämpötilaa käyttöveden ja rakennuksen lämmitykseen. Ilma-vesilämpö on hyvä vaihtoehto esimerkiksi silloin, kun tontille ei voida porata lämpökaivoa. Lue lisää ilma-vesilämmöstä!

Lue lisää
io cover

Ilma-vesilämpöopas omakotitaloon

Lue oppaastamme tärkeää tietoa ilma-vesilämmön käytöstä omakotitalossa ja ilma-vesilämpöpumpun asentamisesta.

Lataa ilmainen opas

Lattialämmitys uuteen taloon

Vesikiertoinen lattialämmitys on hyötysuhteeltaan paras lämmönjakotapa uudessa maalämpötalossa. Suunnittelemme ja asennamme lattialämmityksen huolellisesti vastaamaan asiakkaamme tarpeita.

Lue lisää

Asiakkaidemme kokemuksia: Energiaratkaisumme uudisrakentajalle

Lue asiakkaidemme kertomuksia lämmitys- ja viilennysratkaisuistamme uudessa omakotitalossa!

Lue asiakkaidemme kokemuksia

Huolto

Huoltopalvelua Maalämpöhuoltokeskuksesta

Tom Allen Seneran oma huoltopalvelu Maalämpöhuoltokeskus huoltaa ja korjaa kaikkien tunnettujen valmistajien maalämpö- ja ilma-vesilämpöpumput. Huollamme myös muiden urakoitsijoiden asentamat lämpöpumppujärjestelmät. 

Lue lisää
Maalämpöhuoltokeskuksen esite kansi

Maalämpöhuoltokeskuksen palvelut

Tutustu huoltopalvelumme Maalämpöhuoltokeskuksen kattaviin palveluihin esitteestämme!

Lataa esite