Ilma-vesilämpö

Ilma-vesilämpö

Pyydä tarjous
ilma-vesilämpöpumppu

Mikä on ilma-vesilämpöpumppu?

IVLP:n toimintaperiaate
Ilma-vesilämpöpumppujen (IVLP tai VILP) suosio on kasvanut paljon viime vuosina. Perinteisiin lämmitysmuotoihin, kuten öljylämmitykseen, sähkölämmitykseen tai kaukolämpöön verrattuna ilma-vesilämpöpumpulla voikin saavuttaa n. 40–70 % säästöt. Ilma-vesilämpöpumppu toimii samaan tapaan kuin maalämpöpumppu. Erona on, että maalämpöjärjestelmässä lämpö kerätään maa- ja kallioperästä, kun taas ilma-vesilämpöpumpun hyödyntämä lämpö kerätään ulkoilmasta.

Ilma-vesilämpöpumpussa on tavallisesti kaksi osaa, ulko- ja sisäyksikkö. Ulkoyksikössä on puhallin, joka kierrättää ulkoilmaa höyrystimen läpi. Ulkoilman lämpö siirtyy höyrystimen kylmäaineeseen, joka muuttuu kaasuksi. Kuten maalämpöpumpussakin, ilma-vesilämpöpumpun kompressori puristaa kaasun korkeampaan paineeseen, ja se kuumenee. Kuuma kaasu lämmittää talon lämmitysveden ja lämpimän käyttöveden.

Ilma-vesilämpöpumpun voi asentaa taloihin ja kiinteistöihin, joissa on vesikiertoinen lämmönjakojärjestelmä, eli vesikiertoiset patterit, vesikiertoinen lattialämmitys tai vesikiertoinen ilmalämmitys. Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan lämmittää koko lämmönjakojärjestelmä ja tämän lisäksi myös käyttövesi. Siksi sillä saavutetaan huomattavasti suuremmat säästöt lämmityskustannuksissa kuin ilmalämpöpumpulla (ILP). Lisää tietoa ilma-vesilämpöpumpun valinnasta ja tuotevalikoimastamme löydät sivulta ilma-vesilämpöpumput.
Rahoitus ilma-vesilämpöön

TOM ALLEN SENERA RAHOITUS YKSITYISHENKILÖILLETom Allen Seneran rahoituksella saat joustavasti maksuaikaa hankinnallesi. Hakemus on helppo tehdä sähköisesti. Rahoitusta hakemalla et sitoudu mihinkään. 

 

Hae rahoitusta

Icon-13.png

Pirjo-Riitta Ekman

Isännöitsijä

-

-