Ilma-vesilämpö

Ilma-vesilämpö

Pyydä tarjous
ilma-vesilämpöpumppu

MiTä on ilma-vesilämpö?

Ilmavesilämpöpumpun toiminta
Ilma-vesilämmön suosio on kasvanut paljon viime vuosina. Perinteisiin lämmitysmuotoihin, kuten öljylämmitykseen, sähkölämmitykseen tai kaukolämpöön verrattuna ilma-vesilämmöllä voikin saavuttaa n. 40–70 % säästöt. Ilma-vesilämpöjärjestelmä toimii samaan tapaan kuin maalämpöjärjestelmä. Erona on, että maalämpöjärjestelmässä lämpö kerätään maa- ja kallioperästä, kun taas ilma-vesilämpöjärjestelmän hyödyntämä lämpö kerätään ulkoilmasta.

Ilma-vesilämpöpumpussa on tavallisesti kaksi osaa, ulko- ja sisäyksikkö. Ulkoyksikössä on puhallin, joka kierrättää ulkoilmaa höyrystimen läpi. Ulkoilman lämpö siirtyy höyrystimen kylmäaineeseen, joka muuttuu kaasuksi. Kuten maalämpöpumpussakin, ilma-vesilämpöpumpun kompressori puristaa kaasun korkeampaan paineeseen, ja se kuumenee. Kuuma kaasu lämmittää talon lämmitysveden ja lämpimän käyttöveden.

Ilma-vesilämpöjärjestelmän voi asentaa taloihin ja kiinteistöihin, joissa on vesikiertoinen lämmönjako, eli vesikiertoiset patterit, vesikiertoinen lattialämmitys tai vesikiertoinen ilmalämmitys. Ilma-vesilämmöllä voidaan lämmittää koko lämmönjakojärjestelmä ja tämän lisäksi myös käyttövesi. Siksi sillä saavutetaan huomattavasti suuremmat säästöt lämmityskustannuksissa kuin ilmalämpöpumpulla (ILP). Lisää tietoa ilma-vesilämpöjärjestelmistä ja tuotevalikoimastamme löydät sivulta ilma-vesilämpöpumput.
ilma-vesilampopumppu omakotitaloon

Outi Heikkilä

Asiakkaamme kokemus: Omakotitaloon ilma-vesilämpö Hausjärvellä

Outi Heikkilän omakotitalon öljylämmitys vaihdettiin huolettomaan, ympäristöystävälliseen ja lämmityskustannuksia säästävään ilma-vesilämpöön. Heikkilä on tyytyväinen projektiin. 

Lue lisää

 

 

Lataa Ilma-vesilämpöopas omakotitaloon
Ilma-vesioppaan kansi

Ilma-vesilämpöopas omakotitaloon

Lue oppaastamme tärkeää tietoa ilma-vesilämmön käytöstä omakotitalossa ja ilma-vesilämpöpumpun asentamisesta.

Lataa ilmainen opas

Icon-13.png
Ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikkö

Outi Heikkilä

-

-

Icon-10.png

Usein kysyttyjä kysymyksiä