Ratkaisumme taloyhtiöille

Pyydä tarjous

Taloyhtiöiden energiaratkaisut vankalla kokemuksella

Suunnittelemme ja asennamme lämmitys- ja viilennysjärjestelmät taloyhtiöihin Suomen laajimmalla kokemuksella. Järjestelmissä hyödynnämme maalämpöä, lämmön talteenottoa tai näiden yhdistelmää. Maalämpöön siirtymällä taloyhtiö voi säästää lämmityskustannuksissa noin 60–70 %. Kun maalämpöön yhdistetään lämmön talteenotto, säästöt ovat vielä suuremmat. Samalla taloyhtiö tekee mittavan ilmastoteon. Taloyhtiön energiaremontti on juuri nyt erityisen ajankohtainen, sillä ARA tukee taloyhtiöitä merkittävällä energia-avustuksella.

Kerrostaloyhtiölle

Maalämpö kerrostaloyhtiöön

Maalämpö on taloudellinen, huoleton ja ympäristöystävällinen lämmitysmuoto. Erityisen taloudellista on yhdistää kerrostaloyhtiössä maalämpöön poistoilman lämmön talteenotto.

Lue lisää

Poistoilman lämmön talteenotto kerrostaloyhtiöön

Kun kerrostalossa on käytössä koneellinen ilmanvaihto, poistoilman lämpö voidaan ottaa talteen ja hyödyntää rakennuksen lämmityksessä. Kerrostaloyhtiössä on erityisen taloudellista yhdistää poistoilman lämmön talteenotto ja maalämpö.

Lue lisää

ARAn energia-avustus kerrostaloyhtiölle

Kerrostaloyhtiön maalämpö- tai lämmöntalteenottourakkaan tai muuhun energiatehokkuutta parantavaan hankkeeseen voi saada ARAlta merkittävän avustuksen. Määrärahaa on varattu vuoteen 2022 asti. Lue lisää ARAn tuesta sekä hakuohjeet!

Lue lisää
Maalämpöopas kiinteistöille

Maalämpöopas kiinteistöille

Suuremmille kiinteistöille suunnattu maalämpöopas antaa hyödyllistä tietoa maalämmöstä ja maalämpöprojektin kulusta.

Lataa ilmainen opas

Maaviileä kerrostaloyhtiöön

Jäähdytys maaviileällä nostaa asumismukavuutta ja asuntojen arvoa, ja on käyttökustannuksiltaan edullista sekä ympäristöystävällistä. Kun kerrostaloyhtiössä harkitaan siirtymistä maalämpöön, kannattaa samalla kartoittaa mahdollisuus asentaa taloon maaviileäjäähdytys.

Lue lisää

Jäteveden lämmön talteenotto kerrostaloyhtiöön

Jäteveden lämmön talteenotto on taloudellisesti kannattavaa. Energian säästö on myös ympäristöystävällistä. Lämmöntalteenottoyksikkö asennetaan jo rakennusvaiheessa tai jälkiasennuksena pääviemäriin rakennuksen ulkopuolella.

Lue lisää

Asiakkaidemme kokemuksia: Energiaratkaisumme kerrostaloyhtiössä

Lue kerrostaloasiakkaidemme kokemuksia maalämmöstä, lämmön talteenotosta ja maaviileästä. Asiakkainamme on kaikenkokoisia kerrostaloyhtiöitä alle 20 asunnon kerrostaloista suuriin useiden kerrostalojen yhtiöihin.

Lue asiakkaidemme kokemuksia
Poistoilman lämmön talteenotto-opas

Poistoilman lämmön talteenotto-opas

Lue oppaastamme, miten poistoilman lämmön talteenottoa hyödynnetään kerrostalossa tai muussa kiinteistössä, ja kuinka laitteisto asennetaan.

Lataa ilmainen opas

Rivitaloyhtiölle

Maalämpö rivitaloyhtiöön

Maalämmön asentaminen rivitaloon vähentää huomattavasti lämmityskustannuksia. Tämän lisäksi maalämpö on ekologinen lämmitysmuoto, joka nostaa kiinteistön arvoa.

Lue lisää

Maaviileä rivitaloyhtiöön

Maalämpökaivoa voidaan hyödyntää myös rakennuksen viilennykseen. Maaviileä on ekologinen ja edullinen jäähdytystapa, joka lisää asumismukavuutta ja nostaa asuntojen arvoa. Kun rivitaloyhtiö harkitsee maalämpöön vaihtamista, samalla kannattaa pyytää kartoitus maaviileän asentamisesta.

 

Lue lisää

ARAn energia-avustus rivitaloyhtiölle

Rivitaloyhtiön energiaremonttihankkeeseen, kuten maalämpöurakkaan, on mahdollista saada ARAlta merkittävä avustus. Avustus on haettavissa vuoteen 2022 asti. Lue lisää ARAn avustuksesta sekä hakuohjeet!

Lue lisää

Asiakkaidemme kokemuksia: energiaratkaisumme rivitaloyhtiössä

Lue rivitaloasiakkaidemme kokemuksia maalämmöstä! Asiakaskuntaamme kuuluu niin pienrivitaloja kuin useiden kymmenien asuntojen suuria rivitaloyhtiöitäkin.

Lue asiakkaidemme kokemuksia
Maalämpöopas kiinteistöille

Maalämpöopas kiinteistöille

Suuremmille kiinteistöille suunnattu maalämpöopas antaa hyödyllistä tietoa maalämmöstä ja maalämpöprojektin kulusta.

Lataa ilmainen opas

Huolto, automaatio ja etävalvonta

Rakennusautomaatio taloyhtiössä

Taloyhtiön maalämpö- tai lämmöntalteenottojärjestelmää kannattaa ohjata rakennusautomaation avulla. Jos taloyhtiössä on maalämmön ja lämmön talteenoton yhdistelmä, automaation asentaminen on välttämätöntä.

Lue lisää

Etävalvonta taloyhtiössä

Kun taloyhtiön maalämpö- tai lämmöntalteenottojärjestelmään on yhdistetty automaatio, sitä voidaan etävalvoa ja etäohjata. Näin huomataan poikkeavuudet laitteiston toiminnassa mahdollisimman aikaisin, ja voidaan ryhtyä heti huolto- tai korjaustoimiin.

Lue lisää

Huolto- ja korjauspalvelumme taloyhtiölle

Huoltopalvelumme Maalämpöhuoltokeskus huoltaa ja korjaa maalämpö-, lämmön talteenotto- ja ilma-vesilämpöjärjestelmät ammattitaitoisesti ja vankalla kokemuksella. Jotta laitteiston optimaalinen toiminta tulee tarkistettua säännöllisin väliajoin, taloyhtiön kannattaa tehdä vuosihuoltosopimus.

Lue lisää
Maalämpöhuoltokeskuksen esite kansi

Maalämpöhuoltokeskuksen palvelut

Tutustu huoltopalvelumme Maalämpöhuoltokeskuksen kattaviin palveluihin esitteestämme!

Lataa esite