Maalämpö Vantaa

Pyydä tarjous

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin maalämpö- tai LTO-projekteistamme Vantaalla

Rivitaloyhtiö öljylämmitys maalämpö Vantaa As Oy Lintukalliontie 12

Rivitaloyhtiö öljystä maalämpöön

As Oy Lintukalliontie 12 Vantaalla vaihtoi öljylämmityksen maalämpöön. Taloyhtiön asukkaat ovat iloinneet säästöjen lisäksi puhtaasta energiasta. Entisen pannuhuoneen paikalle on sisustettu kuntoilutila.

Lue lisää
Martinlaakso huvila Henry Aflecht

Maalämpö Villa Grandeen

Villa Grande on juhlapaikkana toimiva huvila Vantaan Martinlaaksossa. Huvilaan asennettiin maalämpö ja vesikiertoinen lattialämmitys. Juhlavieraat ovat ihastelleet tasaisen lämpimiä lattioita.

Lue lisää
Teollisuuskiinteistön IVT maalämpöpumput Kari Eljos

Maalämpö teollisuuskiinteistöön

Kiinteistö Oy Ylästöntie 121 Vantaalla oli aiemmin energiasyöppö teollisuusrakennus: öljyä paloi 60 000 litraa vuodessa. Kiinteistöön suunniteltiin mittatilauksena maalämpöön perustuva lämmitys. Onnistunut urakka innosti kiinteistön omistajia etsimään yhä uusia tapoja säästää energiaa.

Lue lisää
Vuorikoski Jan ja Rautsiala Tanja Jan Vuorikoski ja Tanja Rautsiala

Maalämpö omakotitaloon

Tanja Rautsiala ja Jan Vuorikoski pitivät itsestään selvänä, että heidän uusi kotinsa lämpenee maalämmöllä. Maalämpö on pariskunnan kokemusten mukaan huoleton ja arvioitakin edullisempi lämmitystapa.

Lue lisää

Lämpökaivon toimenpideluvan hakeminen Vantaalla

Vantaalla lämpökaivon tai energiakaivon toimenpidelupaa haetaan sähköisesti Lupapisteen kautta. Uudisrakennuksen lupa lämpökaivolle haetaan rakennusluvan yhteydessä. Mikäli maalämpöön päädytään rakennusluvan saamisen jälkeen, tulee lämpökaivolle hakea erikseen toimenpidelupa. Tom Allen Seneran ammattitaitoiset lupa-asiantuntijat voivat hakea toimenpideluvan asiakkaan puolesta.

Lupapisteessä asioitaessa toimenpiteeksi valitaan maalämpökaivon poraaminen tai lämmönkeruuputkiston asentaminen. Toimenpidelupahakemukseen tarvitaan kuvaus hankkeesta, tietoja rakennuspaikasta, käytettävästä lämmönsiirtonesteestä, tiedot minimietäisyyksistä lämpökaivon ja muiden kohteiden välillä sekä porausurakoitsijan yhteystiedot. Lisäksi tarvitaan kaikkien hakijoiden eli kiinteistön omistajien tai haltijoiden tiedot. Myös pääsuunnittelija on nimettävä.

Toimenpidelupahakemuksen liitteet

Vantaalla lämpökaivon eli energiakaivon toimenpideluvan liitteeksi tarvitaan aina asemapiirustus, josta tulee ilmetä selkeästi merkitty ja mitoitettu porakaivon paikka. Lisäksi pakolliset liitteet ovat johtokartta ja maanalaisten johtojen sijaintiselvitys, jotka voi tilata Vantaan kaupungin mittausosastolta. Tarvittaessa lupahakemukseen tulee liittää myös valtakirja, jos hakija on joku muu kuin kiinteistön omistaja. Tätä tarvitaan esimerkiksi silloin, kun Tom Allen Seneran lupa-asiantuntija tai pääsuunnittelija hoitaa asiakkaan puolesta porausluvan hakemisen.

Rasitesopimus tarvitaan liitteeksi, jos vino porareikä menee naapuritontin puolelle. Naapurin suostumus tarvitaan, jos porareikä sijaitsee alle 7,5 metrin etäisyydellä tontin rajasta. Joissakin tapauksissa voidaan liitteeksi vaatia myös rakennuspaikan hallintaoikeusselvitys.

Poraustyön valmistuttua tulee lupapisteeseen toimittaa porausraportti sekä päivitetty asemapiirros, mikäli maalämpökaivon paikka on muuttunut alkuperäisestä suunnitelmasta. Lue lisää maalämmöstä täältä.

Rajoitukset

Mahdollinen este toimenpideluvan saamiselle voi olla se, että tontti sijaitsee merkittävällä pohjavesialueella tai se, että lämpökaivo suunnitellaan porattavaksi liian lähelle toista lämpökaivoa tai porakaivoa. Kun porataan pohjavesialueella, saattaa lämpökaivon etäisyys vedenottamoon asettaa haasteita toimenpideluvan saamiselle.

Erityisiä rajoituksia lämpökaivon poraamiselle Vantaalla asettavat maanalaiset rakennelmat, kuten Päijännetunneli, Kehäradan tunneli, Vuosaari–Kerava -radan tunneli sekä jätevesitunneli. Mahdollinen maanalaisen asemakaavan suunnitelma saattaa myös koitua maalämpökaivon toimenpideluvan saamisen esteeksi.

Kohteemme Vantaalla

Kartta sisältää kohteemme vuosilta 2012–2021. Tietosuojasyistä kohteen tarkkaa osoitetta ei mainita, ja kohdemerkki sijoittuu kadun puoliväliin, ei tarkalleen kohteen kohdalle.