Seneran maalämpöjärjestelmä vastasi odotuksiin Vantaalla

Pyydä tarjous

Tanja Rautsiala ja Jan Vuorikoski rakensivat omakotitalon Vantaalle vuosina 2010–2011. Kaksikerroksisessa rinnetalossa on lämmitettävää pinta-alaa yli 230 neliömetriä. Pariskunnalle oli selvää, että omakotitalon lämmitysjärjestelmäksi tulee maalämpö. ”Maalämpöjärjestelmä on toimiva ja tehokas, eikä sitä tarvitse huoltaa”, kertoo Jan Vuorikoski maalämmön valitsemisen perusteista.

Päätös maalämmön valinnasta oli selvä.

Jan Vuorikoski

Jan Vuorikoski ja Tanja Rautsiala

Senera tarjosi tasokkainta järjestelmää

Senera (nykyinen Tom Allen Senera Oy) ei ollut Vuorikoskelle ja Rautsialalle ennestään tuttu maalämpöurakoitsija. Seneraan he päätyivät etsiessään tietoa maalämpöpumpuista, niiden joukossa myös IVT:n tarjoamista vaihtoehdoista. Myöhemmin Seneran energia-asiantuntija teki pariskuntaan vaikutuksen kertomalla ymmärrettävästi ja perustellen maalämpöjärjestelmän ominaisuuksista.

Senera ei pyrkinyt tekemään kauppoja edullisimmalla hinnalla vaan tarjoamalla tasokkainta järjestelmää. ”Olisi ollut ikävää, jos halvimpaan vaihtoehtoon olisi joutunut jälkikäteen lisäilemään jotain”, toteaa Jan Vuorikoski.

Maaviileälle jätettiin varaus rakennusvaiheessa

Lämpökaivo porattiin omakotitalon tontille syksyllä 2010. ”Porauksissa oli selvät speksit, näytimme vain paikat”, kertoo Vuorikoski. Lämmönkeruuputkeen asennettiin valmiiksi myös putkiyhteet, jotta maaviileäjäähdytys voidaan ottaa käyttöön myöhemmin tarvittaessa.

Maalämpöjärjestelmän laitteet saatiin asennettua siististi paikoilleen suhteellisen ahtaaseen tilaan. Senera vastasi myös lattialämmityksen asentamisesta omakotitaloon. Jan Vuorikosken mukaan asennustyöt sujuivat hyvin ja niiden aikataulut pitivät sovitusti.

IVT:n Greenline HE E9 -maalämpöpumppu

Sisälämpötila on pysynyt vakaana sään vaihteluista huolimatta

Lämpöä ja lämmintä käyttövettä on ollut omakotitalossa riittävästi. ”Sisälämpötila pysyy vakaana, vaikka säät ja ulkolämpötilat vaihtelisivat”, kertoo Jan Vuorikoski. Taloussähkö mukaan lukien omakotitalossa on kulunut sähköä noin 12 000 kWh vuodessa, mikä on noin 5 000 kWh vähemmän mitä sähkölaitos etukäteen arvioi. Omakotitalon valaistuksessa on käytössä ainoastaan led-valoja.

Pariskunta on ollut kerran yhteydessä Seneran huoltoon. ”Asentaja tuli käymään ja asia saatiin kuntoon. Apua on siis saatu aina tarvittaessa.”

Maalämpö kannattaa valita uuden omakotitalon lämmitysjärjestelmäksi

Sekä maalämpöjärjestelmän toimivuus että Seneran tarjoamat palvelut saavat myönteistä palautetta pariskunnalta. ”Olemme olleet tosi tyytyväisiä. Yllätyimme positiivisesti ja voimme ehdottomasti suositella Seneraa”, toteaa Jan Vuorikoski lopuksi. Muille omakotitalon rakentajille hän lähettää terveisiä, ettei kannata edes miettiä muita vaihtoehtoja kuin maalämpöä.

Omakotitalon maalämpöprojekti Pohjois-Vantaalla

  • Kohde: Kaksikerroksinen rinnetalo
  • Rakennusvuosi: 2010
  • Lämmitettävä pinta-ala: 236 m²
  • Asennettu lämpöpumppu: IVT:n Greenline HE E9 -lämpöpumppu
  • Lämpökaivo: Syvyys 190 m
  • Ostettava lämmitysenergia maalämmöllä: n. 6 950 kWh/v
  • Lämmityskulut maalämmöllä: n. 765 e/v (sähkön hinnalla 0,11 e/kWh)
Maalämpö uuteen omakotitaloon
Lisää asiakkaidemme kokemuksia

Lue lisää asiakkaidemme kokemuksia

Olemme asentaneet ympäristöystävällisen ja lämmityskustannuksia säästävän lämpöpumppujärjestelmän lukuisiin pientaloihin, taloyhtiöihin ja liikekiinteistöihin. Lue, miten projektit sujuivat asiakkaidemme näkökulmasta!

Lue lisää