Villa Granden lämmityskulut maalämmöllä ovat ennätysalhaiset

Pyydä tarjous

Senera (nykyinen Tom Allen Senera Oy) urakoi maalämpö- ja lattialämmitysjärjestelmän Henry Aflechtin omistamaan Villa Grandeen. Villa Grande soveltuu erilaisten juhlatapahtumien pitopaikaksi ja se on myös osittain asuinkäytössä. Koko huvilan lämmitettävä pinta-ala on 860 m2, mutta lämmityskulut maalämmöllä ovat olleet vain alle 300 euroa kuukaudessa.

Lattialämmitys asennettiin osaavasti. Nyt talo on joka paikasta tasalämpöinen.

Henry Aflecht

Henry Aflecht

”Maalämpöjärjestelmän sähkönkulutusta mittaa erillinen mittari. Mitoitus on ollut onnistunut ja talo on hyvin eristetty. Matalat kulut ovat kuitenkin olleet yllätys, sillä kyseessä on vuonna 1989 rakennettu talo,” Henry Aflecht kertoo.

Villa Granden spatila

Lattialämmitys lisää asumismukavuutta

Aflecht vaihtoi huvilan vielä kunnossa olevan öljylämmitysjärjestelmän maalämpöön säästöjen ja lisäksi huolettomuuden takia. Nykyään ei tarvitse tilata öljyä eikä tarkkailla öljyn määrää.

Aflecht halusi vaihtaa myös pattereiden tilalle vesikiertoisen lattialämmityksen, sillä vesikiertoinen lattialämmitys on taloudellisempi ja asumisen kannalta miellyttävämpi vaihtoehto. Maalämpöjärjestelmän etuna on myös järjestelmän pitkäikäisyys.

Henry Aflecht muistaa hyvin lämpökaivojen poraukset huhtikuussa 2009. ”Siitä hetkestä lähtien, kun kaverit tulivat tontille, puolentoista vuorokauden kuluttua oli porattu kaksi 175 metriä syvää lämpökaivoa. Miehet tekivät yötä päivää hommia ja urakka tuli kerralla kuntoon”, hän kuvaa.

Lattialämmityksen ja maalämpöjärjestelmän laitteiden asennustyöt suoritettiin samanaikaisesti. ”Lattialämmityksen asentaminen meni osaavasti. Huomioitiin myös ne asiat, mitä en itse ollut tullut ajatelleeksi”, Aflecht toteaa. ”Nyt talo on joka paikasta tasalämpöinen ja vierailijatkin ovat ihastelleet, että jalat pysyvät lämpiminä.” Villa Grandeen asennettiin myös jäähdytys maaviileällä, jota käytetään tarvittaessa.

Villa Granden ruokailutila
Tanssilattia tasaisen lämpimäksi lattialämmityksellä

Maalämpöjärjestelmä ei ole tarvinnut huoltoa

Maalämpöjärjestelmä on ollut toiminnassa jo vuosia, ja kokemustensa perusteella huvilan omistaja suosittelee Seneraa.

”Seneran toimittama järjestelmä ei ole tarvinnut huoltoa eikä pannuhuoneessa ole tarvinnut käydä kertaakaan. Kaikki sujui helposti eikä tullut ylimääräisiä kuluja.”

Villa Granden maalämpöprojekti Vantaan Martinlaaksossa

  • Kohde: Kolmikerroksinen huvila
  • Rakennusvuosi: 1989
  • Lämmitettävä pinta-ala: 860 m²
  • Asennettu lämpöpumppu: IVT:n Greenline HT Plus E17 -maalämpöpumppu
  • Lämpökaivot: 2 kpl, syvyys 175 m
  • Lämmityskulut maalämmöllä: alle 3600 e/vuosi
  • Villa Granden internetsivut 
Maalämpö omakotitaloon Vantaan Martinlaaksossa
Lisää asiakkaidemme kokemuksia

Lue lisää asiakkaidemme kokemuksia

Olemme asentaneet ympäristöystävällisen ja lämmityskustannuksia säästävän lämpöpumppujärjestelmän lukuisiin pientaloihin, taloyhtiöihin ja liikekiinteistöihin. Lue, miten projektit sujuivat asiakkaidemme näkökulmasta!

Lue lisää