Pienkoneliike valitsi uuteen liikekiinteistöönsä Seneran maalämpö- ja maaviileäjärjestelmän

Pyydä tarjous

Koneliike Olenius Oy rakensi uudet toimitilat Helsingin Pihlajamäkeen. Liikekiinteistössä on Seneran (nykyinen Tom Allen Senera Oy) asentama maalämpö- ja maaviileäjärjestelmä.

Maaviileän käyttö on edullinen tapa jäähdyttää.

Toimitusjohtaja Kenneth Olenius

Toimitusjohtaja Kenneth Olenius

Koneliike Olenius on Helsingin vanhin pienkoneliike. Yli 35 vuotta alalla toiminut yritys halusi satsata uudessa liikekiinteistössään viimeisimpään lämmitystekniikkaan.

Liikkeen toimitusjohtaja Kenneth Olenius kertoo, että Senera valittiin maalämpöjärjestelmän urakoitsijaksi, koska urakan laajuuden vuoksi sen suorittajaksi haluttiin tunnettu ja luotettava kumppani.

Kennolen liiketila maaviileä

Maaviileäjäähdytykselle on tarvetta

Liikekiinteistössä on myyntihallin puolella ilmakiertoinen lämmitys sekä toimisto- ja sosiaalitiloissa lattialämmitys. Kiinteistöön on asennettu myös varaukset maaviileäjäähdytyksen käyttöön. ”Maaviileäjäähdytykselle on tarvetta. Maaviileän käyttö on edullinen tapa jäähdyttää verrattuna koneelliseen jäähdytykseen”, toteaa toimitusjohtaja Kenneth Olenius.

Kenneth Oleniuksen mukaan maalämmön valintaa kiinteistön lämmitysjärjestelmäksi puolsivat sekä energian hinnan edullisuus maalämmöllä että suurempi omavaraisuus energian suhteen. ”Maalämpö tulee pitkällä aikajänteellä edulliseksi. Arvioitu takaisinmaksuaika järjestelmälle on 7–8 vuotta.”

Lue lisää maalämmön hinnasta ja kustannuksista

Urakat saatiin nivottua hyvin yhteen

Kiinteistön tontille porattiin kymmenen 180 metriä syvää energiakaivoa. ”Poraukset sujuivat mallikkaasti, vaikka ulkona oli 25 astetta pakkasta”, Kenneth Olenius toteaa. Lämmönkeruulinjasto asennettiin myöhemmin. ”Kaikki meni lopulta hyvin. Senera tuli paikalle, kun työt piti saada tehtyä ja urakat saatiin nivottua hyvin yhteen.”

Toimitusjohtaja on tyytyväinen myös järjestelmän laiteasennuksiin. ”Tavarat tulivat ajallaan. Seneran asentajat saivat järjestelmän toimimaan ja asennusten aikataulu piti.” Lattialämmityksenkin osalta Seneran työ sujui kuin nakutettu. Senera toimitti kiinteistöön myös rakennusautomaatio-järjestelmän, jonka kautta kiinteistön omistaja pystyy valvomaan ja ohjaamaan muun muassa rakennuksen lämmitystä ja valaistusta.

Koneliike Olenius Helsingin Pihlajamäessä
Liikekiinteistön maalämpölaitteisto

Koneliike Olenius Oy:n maalämpöprojekti

  • Kohde: Liikekiinteistö
  • Rakennusvuosi: 2012
  • Lämmitettävä pinta-ala: 1200 m²
  • Lämmitysenergian kulutus maalämmöllä: n. 58 280 kWh/vuosi
  • Lämmityskulut maalämmöllä: n. 6 994 e/vuosi (sähkön hinnalla 0,12 e/kWh)
  • Asennetut lämpöpumput: 2 kpl IVT:n Greenline HE D43
  • Energiakaivot: 10 kpl, syvyys 180 m
Lisää asiakkaidemme kokemuksia

Lue lisää asiakkaidemme kokemuksia

Olemme asentaneet ympäristöystävällisen ja lämmityskustannuksia säästävän lämpöpumppujärjestelmän lukuisiin pientaloihin, taloyhtiöihin ja liikekiinteistöihin. Lue, miten projektit sujuivat asiakkaidemme näkökulmasta!

Lue lisää