Olenius Helsinki maalämpö

Pienkoneliike valitsi uuteen liikekiinteistöönsä Seneran maalämpö- ja maaviileäjärjestelmän

Pyydä tarjous

Toimitusjohtaja Kenneth Olenius: "Maaviileän käyttö on edullinen tapa jäähdyttää"

Koneliike Olenius Oy rakensi uudet toimitilat Helsingin Pihlajamäkeen. Liikekiinteistössä on Seneran (nykyinen Tom Allen Senera Oy) asentama maalämpö- ja maaviileäjärjestelmä.

Koneliike Olenius on Helsingin vanhin pienkoneliike. Yli 35 vuotta alalla toiminut yritys halusi satsata uudessa liikekiinteistössään viimeisimpään lämmitystekniikkaan.

Liikkeen toimitusjohtaja Kenneth Olenius kertoo, että Senera valittiin maalämpöjärjestelmän urakoitsijaksi, koska urakan laajuuden vuoksi sen suorittajaksi haluttiin tunnettu ja luotettava kumppani.

Kenneth Olenius liikekiinteistö maalämpöön

Koneliike Oleniuksen toimitusjohtaja Kenneth Olenius halusi antaa urakan tunnetulle ja luotettavalle kumppanille.

Liiketila maaviileä

Myynti- ja työskentelyhallin puolella on ilmakiertoinen lämmitys. Ilmakiertoinen lämmitysjärjestelmä huolehtii myös tilojen jäähdytyksestä kesäaikana.

Maaviileäjäähdytykselle on tarvetta

Liikekiinteistössä on myyntihallin puolella ilmakiertoinen lämmitys sekä toimisto- ja sosiaalitiloissa lattialämmitys. Kiinteistöön on asennettu myös varaukset maaviileäjäähdytyksen käyttöön. ”Maaviileäjäähdytykselle on tarvetta. Maaviileän käyttö on edullinen tapa jäähdyttää verrattuna koneelliseen jäähdytykseen”, toteaa toimitusjohtaja Kenneth Olenius.

Kenneth Oleniuksen mukaan maalämmön valintaa kiinteistön lämmitysjärjestelmäksi puolsivat sekä energian hinnan edullisuus maalämmöllä että suurempi omavaraisuus energian suhteen. ”Maalämpö tulee pitkällä aikajänteellä edulliseksi. Arvioitu takaisinmaksuaika järjestelmälle on 7–8 vuotta.”

Urakat saatiin nivottua hyvin yhteen

Kiinteistön tontille porattiin kymmenen 180 metriä syvää energiakaivoa. ”Poraukset sujuivat mallikkaasti, vaikka ulkona oli 25 astetta pakkasta”, Kenneth Olenius toteaa. Lämmönkeruulinjasto asennettiin myöhemmin. ”Kaikki meni lopulta hyvin. Senera tuli paikalle, kun työt piti saada tehtyä ja urakat saatiin nivottua hyvin yhteen.”

Toimitusjohtaja on tyytyväinen myös järjestelmän laiteasennuksiin. ”Tavarat tulivat ajallaan. Seneran asentajat saivat järjestelmän toimimaan ja asennusten aikataulu piti.” Lattialämmityksenkin osalta Seneran työ sujui kuin nakutettu. Senera toimitti kiinteistöön myös rakennusautomaatio-järjestelmän, jonka kautta kiinteistön omistaja pystyy valvomaan ja ohjaamaan muun muassa rakennuksen lämmitystä ja valaistusta.

Koneliike Olenius Helsinki Pihlajamäki maalämpö

Liikekiinteistön tontille on porattu kymmenen lämpökaivoa, joista saadaan tarvittava lämmitysenergia rakennuksen 1 200 neliömetrin lämmitykseen.

Helsinki Kennolen maalämpö ja maaviileä.jpg 

Kiinteistön lämmönjakokeskuksessa on kaksi IVT:n Greenline HE D43 -lämpöpumppua, lämpimän käyttöveden varaaja sekä puskurivaraaja.

 

 

 

Koneliike Olenius Oy:n maalämpöprojekti

 

Kohde: Liikekiinteistö

Rakennusvuosi: 2012

Lämmitettävä pinta-ala: 1200 m²

Lämmitysenergian kulutus maalämmöllä: n. 58 280 kWh/vuosi

Lämmityskulut maalämmöllä: n. 6 994 e/vuosi (sähkön hinnalla 0,12 e/kWh)

Asennetut lämpöpumput: 2 kpl IVT:n Greenline HE D43

Energiakaivot: 10 kpl, syvyys 180 m