Kauniaisten Maisterinkulma valitsi maalämmön ja lämmön talteenoton

Pyydä tarjous

As Oy Maisterinkulman kaksi kerrostaloa sijaitsevat vehreällä paikalla keskellä Kauniaista. Taloyhtiö päätti säästää niin lämmityskustannuksia kuin ympäristöäkin, ja vaihtoi kaukolämmön maalämpöön sekä poistoilman lämmön talteenottoon. Taloyhtiön uima-altaan lämmönlähteeksi asennettiin suoran sähkölämmityksen sijaan erillinen maalämpöpumppu. ”Tämä oli hyvin mieluisa remontti meille”, kertoo taloyhtiön osakas Tom Sundell.

Urakka sujui harvinaisen mallikkaasti.

Taloyhtiön osakas Tom Sundell

Gebwell maalämpöpumppu

Urakoitsija valittiin suositusten perusteella

Tom Sundell on ollut projektissa aktiivisesti mukana taloyhtiön hallituksen apuna. Sundell kertoo, että Tom Allen Senera valittiin urakoitsijaksi muiden taloyhtiöiden suositusten perusteella. Päätöstä vahvisti se, että yritys on alalla tunnettu.

Järjestelmän mitoitus ja suunnittelu sujuivat Tom Sundellin mukaan mallikelpoisesti. Tekniset ratkaisut perusteltiin hyvin, ja ne mietittiin tarkasti talon tarpeisiin sopiviksi. Erityistä kiitosta Sundell antaa projektin vastuuhenkilölle, joka oli vahvasti mukana alkumetreiltä lopputarkastukseen asti, ja piti taloyhtiön jatkuvasti ajan tasalla. ”Aikataulut pitivät ja tiedottaminen oli hyvällä tolalla. Koskaan ei tarvinnut ihmetellä, missä mennään. Olemme todella tyytyväisiä”, Tom Sundell toteaa. 

Maalämpöpumput ja käyttövesivaraaja

Sutjakka ja siisti asennustyö ilahdutti

Tom Sundellin mukaan lämpökaivot porattiin pihaa säästäen ja mahdollisimman häiriöttömästi. Vanha lämmitysjärjestelmä purettiin ja uusi laitteisto asennettiin siististi ja ammattitaitoisesti. ”Työ oli todella sutjakkaa ja asukkaille täysin vaivatonta”, Sundell kertoo. Hänen mukaansa uuteen lämmitysjärjestelmään siirtymistä tuskin havaitsi muusta kuin muutaman tunnin mittaisesta lämminvesikatkoksesta.

Asennustyön lopputulos ilahduttaa Tom Sundellia. ”Meillä on todella hieno lämmönjakohuone nyt, kaikki on kaunista ja siistiä.” Katolta lämmönjakohuoneeseen johtavat poistoilman lämmönkeruulinjat on asennettu talon ulkoseinälle. Ne sulautuvat Sundellin mukaan julkisivuun mainiosti.

Energiatehokas lämmitysjärjestelmä nostaa asuntojen arvoa

Maalämmön ja lämmön talteenoton odotetaan tuottavan As Oy Maisterinkulmalle yli 30 000 euron vuotuiset säästöt lämmityskustannuksissa. Hiilidioksidipäästöjä taloyhtiö tuottaa vastaisuudessa joka vuosi noin 75 tonnia vähemmän. Lähialueen taloyhtiöiden kokemusten perusteella odotukset tulevat toteutumaan. ”Katsomme myös, että matalammista lämmityskustannuksista ja ekologisuudesta johtuen asuntojen arvo kasvaa”, Tom Sundell toteaa. 

Maalämpö- ja lämmöntalteenottojärjestelmää ohjataan taloautomaation avulla toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Järjestelmän toimintaa seuraa Tom Allen Seneran etävalvontapalvelu. ”Saamme koko ajan enemmän tietoa järjestelmän toiminnasta ja kustannuksista”, kertoo Tom Sundell. ”Näillä kokemuksilla, mitä tähän mennessä on tullut, olen ilman muuta valmis suosittelemaan maalämpöä, lämmön talteenottoa ja Tom Allen Seneraa urakoitsijana.”

Lämmönkeruulinjasto kerrostalossa

As Oy Maisterinkulman maalämpö- ja LTO-projekti Kauniaisissa

  • Kohde: Kaksi kolmikerroksista kerrostaloa, 45 asuntoa
  • Rakennusvuosi: 1975
  • Asennetut lämpöpumput: 2 kpl Gebwell Taurus 90 kW, 8 kW:n Gebwell T2
  • Energiakaivot: 10 kpl, syvyydet 300 m (poraus: Rototec Oy)
  • Lämmityskustannukset kaukolämmöllä: n. 59 752 e/v (kaukolämmön hinnalla 0,082 e/kWh)
  • Lämmityskustannukset maalämmöllä ja poistoilman lämmön talteenotolla: n. 25 504 e/v (sähkön hinnalla 0,12 e/kWh)
  • Säästöt: n. 34 248 e/v (57 %)
Lisää asiakkaidemme kokemuksia

Lue lisää asiakkaidemme kokemuksia

Olemme asentaneet ympäristöystävällisen ja lämmityskustannuksia säästävän lämpöpumppujärjestelmän lukuisiin pientaloihin, taloyhtiöihin ja liikekiinteistöihin. Lue, miten projektit sujuivat asiakkaidemme näkökulmasta!

Lue lisää