Porvoolaisten teollisuushallien lämmitysratkaisu: maakaasusta maalämpöön

Pyydä tarjous

Porvoon Urakoitsijantiellä sijaitsevan laajan teollisuushallialueen omistaja, Porvoon Yrityskiinteistöt Oy / Porvoon Kruunu, päätyi maalämpöön etsiessään vaihtoehtoja hallien hintavalle maakaasulämmitykselle. Säästöjen lisäksi valintaan vaikutti maalämmön ympäristöystävällisyys. Päätös oli sinetöity, kun todettiin, että maalämpöjärjestelmä oli eri vaihtoehdoista vaivattomin ratkaisu.

Todella iso ero on ollut lämmityskuluissa.

Isännöitsijä Gisela Andersson

Isännöitsijä Gisela Andersson

Vaihto maalämpöön hoitui sujuvasti

Isännöitsijä Gisela Anderssonin mukaan Tom Allen Oy (nykyinen Tom Allen Senera) oli luonnollinen valinta maalämmön toimittajaksi, koska yritys on maalämpöalalla tunnettu toimija, josta on välittynyt luotettava kuva. Lämmitysjärjestelmän vaihtaminen hoituikin sujuvasti avaimet käteen periaatteella, Gisela Anderssonin mukaan helpommin kuin olisi osannut kuvitellakaan. ”Ei ole tarvinnut muuta kuin suunnilleen paperit allekirjoittaa ja kaikki muu on hoitunut Tom Allenilta”, isännöitsijä toteaa.

Teollisuushallien maalämpölaitteisto

Maakaasu jätettiin maalämpöjärjestelmän rinnalle

Laajojen hallitilojen lämmitys vaatii yhteensä 26 lämpökaivoa ja neljä 60 kW lämpöpumppua. Maakaasu päätettiin jättää maalämpöjärjestelmän rinnalle. Näin maalämpöjärjestelmää ei tarvinnut mitoittaa suoriutumaan kovimmista pakkasista, vaan kylmimpinä päivinä tarvittava lisälämpö voidaan tuottaa maakaasulla. Lisälämpöä ei kuitenkaan juuri ole tarvittu. ”Ei sitä kaasua paljoa ole mennyt. Aika pientä on ollut se lisätarve”, Gisela Andersson kertoo.

Maalämpö on tuonut säästöjä ja lisännyt kiinteistön arvostusta

Maalämpöjärjestelmä käynnistettiin tammikuun 2013 alussa. Lämmitysjärjestelmän vaihtaminen on Gisela Anderssonin mukaan tuonut lämmityskustannuksiin säästöjä noin 58 000 euroa vuodessa. ”Huomattava, siis todella iso ero on ollut lämmityskuluissa, mutta tietenkin se on iso investointikin”, Andersson pohtii. Investoinnin arvioidaan maksavan itsensä takaisin noin viidessä ja puolessa vuodessa.

Isännöitsijä on huomannut maalämpöön siirtymisen lisänneen myös vuokratilojen arvoa vuokralaisten silmissä. ”Kun uusi vuokralainen kyselee, mikä teillä on lämmitysmuoto, ja sanon sen maalämmön, niin huomaa heti, että se on positiivista. Muutenkin suosittelen maalämpöä. Se on ekologinen ja hyvä ratkaisu.”

Lue lisää maalämmön hinnasta ja kustannuksista.

Porvoon Yrityskiinteistöt Oy

Porvoon Yrityskiinteistöt Oy:n maalämpöprojekti

  • Hallien rakennusvuodet: 1989–2008
  • Lämmitettävä pinta-ala: n. 16 000 m2
  • Asennetut lämpöpumput: 4 kpl 60 kW lämpöpumppuja
  • Lämpökaivot: 26 kpl, syvyys 214 metriä
Lisää asiakkaidemme kokemuksia

Lue lisää asiakkaidemme kokemuksia

Olemme asentaneet ympäristöystävällisen ja lämmityskustannuksia säästävän lämpöpumppujärjestelmän lukuisiin pientaloihin, taloyhtiöihin ja liikekiinteistöihin. Lue, miten projektit sujuivat asiakkaidemme näkökulmasta!

Lue lisää