Vantaalainen rivitaloyhtiö saa maalämmöstä huomattavia säästöjä

Pyydä tarjous

As Oy Vesimylly on 18 asunnon rivitaloyhtiö Vantaalla. Kaksikerroksisten rivitalojen lämmitykseen kului aiemmin noin 36 000 litraa öljyä vuodessa. Taloyhtiö päätyi vaihtamaan öljylämmityksen maalämpöön, koska öljylämmityksen kustannukset nousivat jatkuvasti ja öljyn hinnan korotuksia oli vaikea ennakoida. Maalämpöön luotettiin, koska sen toimivuudesta oli kokemuksia muualla. ”Maalämmön ympäristöystävällisyys oli myös tiedossa, mutta lompakko ratkaisi”, kertoo taloyhtiön edustaja Vesa Lindfors. Lue lisää maalämmön hinnasta ja kustannuksista

Lompakko ratkaisi.

Taloyhtiön edustaja Vesa Lindfors

As Oy Vesimylly

Tiedotustilaisuus vahvisti luottamusta

Taloyhtiö kutsui Senera Oy:n (nykyinen Tom Allen Senera) edustajan kertomaan maalämpöprojektista. Tiedotustilaisuus vahvisti taloyhtiön luottamusta Seneraa kohtaan.

”Maalämpöprojekti oli helppo käsitellä yhtiökokouksessa, kun kaikilla osallistujilla oli hankkeesta riittävästi tietoa”, toteaa Lindfors.

Taloyhtiön uusi lämmöntuotantokeskus

Nyt lämmin vesi ei lopu kesken

Huhtikuussa 2011 rivitalojen pihapiiriin porattiin kahdeksan 175 metriä syvää lämpökaivoa ja lämmöntuotantokeskukseen asennettiin IVT:n Greenline HE D36 sekä D43 -lämpöpumput.

As Oy Vesimyllyn maalämpöprojekti toteutui jopa sovitusta aikataulusta etuajassa. ”Senera antoi projektin aikana tietotaitonsa hyvin taloyhtiön käyttöön”, kiittää Lindfors. Senera muun muassa neuvoi taloyhtiötä hakemaan porauslupaa sopivaan aikaan ja edisti näin projektin käynnistymistä.

Maalämpöjärjestelmän lämmöntuotto on toiminut hyvin. Ennen taloyhtiössä oli vain yksi lämminvesivaraaja, mutta Seneran suosituksesta niitä asennettiin kaksi kappaletta. ”Nyt lämmin vesi ei lopu kesken iltaisin”, sanoo taloyhtiön edustaja.

Taloyhtiölle tulossa isoja säästöjä

Vesa Lindfors ennakoi, että maalämpöjärjestelmällä tulee olemaan iso merkitys yhtiön taloudelle. Lämmityskuluissa tulee olemaan huomattavia säästöjä. Seneran laskelmat näistä säästöistä ovat osoittautumassa oikeiksi.

Taloyhtiö on kuitenkin toistaiseksi pitänyt yhtiövastikkeen samalla tasolla kuin ennen, jotta maalämpöä varten otettu laina voidaan maksaa nopeammin pois. Lindforsin mukaan yhtiövastikkeen lasku tulee mahdollisesti ajankohtaiseksi muutaman vuoden kuluttua.

As Oy Vesimyllyn maalämpöprojekti

  • Kohde: 18 asunnon rivitaloyhtiö
  • Rakennusvuosi: 1988
  • Lämmitettävä pinta-ala: n. 1990 m²
  • Asennetut lämpöpumput: IVT:n Greenline HE D36 ja D43
  • Lämpökaivot: 8 kpl, syvyys 175 metriä
  • Öljyn kulutus: n. 36 000 l/vuosi
  • Ostettava lämmitysenergia ennen maalämpöä: n. 358 560 kWh/vuosi
  • Ostettava lämmitysenergia maalämpöön siirtymisen jälkeen: n. 94 060 kWh/vuosi
  • Vuosittainen säästö: n. 264 500 kWh/vuosi (74 %)
  • Kaikki säästöt maalämmöllä: n. 26 594 e/vuosi (2011, öljyn hinnalla 1 e/l)
Säästöjä lämmityskuluihin maalämmöllä
Lisää asiakkaidemme kokemuksia

Lue lisää asiakkaidemme kokemuksia

Olemme asentaneet ympäristöystävällisen ja lämmityskustannuksia säästävän lämpöpumppujärjestelmän lukuisiin pientaloihin, taloyhtiöihin ja liikekiinteistöihin. Lue, miten projektit sujuivat asiakkaidemme näkökulmasta!

Lue lisää