Kangasalan Pirkkarivi vaihtoi maakaasun maalämpöön

Pyydä tarjous

Isännöitsijä ja taloyhtiön asukas Johnny Gestranius oli vastuussa As Oy Kangasalan Pirkkarivin lämmitysjärjestelmän vaihdoksesta maakaasusta maalämpöön. Maalämpöön siirryttiin taloyhtiössä syksyllä 2011. Haastattelussa isännöitsijällä on annettavanaan vain positiivista palautetta Seneran toiminnasta.

As Oy Kangasalan Pirkkarivi isännöitsijä

Olemme enemmän kuin tyytyväisiä asennustöihin.

Isännöitsijä Johnny Gestranius

Maalämmöstä vakuututtiin pitkän tiedonhakuprosessin jälkeen

Kangasalan Pirkkarivi on kahden rivitalon taloyhtiö, jossa on yhteensä 13 asuinhuoneistoa. Rivitalot lämpenivät ennen maakaasulla.

Maalämpöön päädyttiin lähinnä kolmesta syystä: maakaasun hinta oli nousussa, vanha lämmityskattila oli kuntonsa puolesta loppusuoralla ja lisäksi haluttiin irrottautua yhteisestä lämpökeskuksesta naapuritalon kanssa. Isännöitsijä kertoo, että maalämmöstä vakuututtiin taloyhtiössä yli vuoden kestäneen tiedonhakuprosessin jälkeen.

Gestraniukset ovat suositelleet maalämpöä muillekin
Johnny Gestranius ja IVT:n Greenline HE D43-maalämpöpumppu

Yhteistyö Seneran kanssa sujui alusta saakka hyvin

Taloyhtiö valitsi Seneran (nykyinen Tom Allen Senera) urakoitsijaksi yli kymmenen yrityksen joukosta. Seneralta saatiin suuntaa-antava tarjous ja lisäksi yhteistyö Seneran kanssa lähti sujumaan alusta alkaen hyvin.

Rototec suoritti viiden lämpökaivon poraukset kesäkuun 2011 lopulla ja muut asennustyöt tapahtuivat elo-syyskuussa. Asennustöistä suoriuduttiin aikatauluun nähden etuajassa. ”Olin tontilla joka minuutin, kun töitä tehtiin”, Johnny Gestranius kertoo. ”Olemme enemmän kuin tyytyväisiä asennustöihin. Seneralla oli hyvä työnjohto ja asentajat”, hän lisää.

Maalämpöjärjestelmän asentamisen jälkeen Senerasta on saatu isännöitsijän mukaan kiitettävästi tietoa esimerkiksi lämpökäyristä ja muista maalämpöjärjestelmän toimintaan liittyvistä asioista. Maalämpöjärjestelmässä ei ole ilmennyt käynnistymisen jälkeen mitään vikoja.

Säästöä lämmityskuluissa yli 10 000 euroa vuodessa

Yhtiön talouteen maalämpöön siirtyminen on vaikuttanut siten, että oman osuutensa lainasta suorittaneilla osakkailla on pienempi hoitovastike kuin ennen. Yhtiövastike ei ole noussut.

Maakaasulämmityksen jatkamiseen verrattuna taloyhtiö säästää lämmityskuluissa yli 10 000 euroa vuodessa. Isännöitsijän mukaan säästöt lämmityksessä ovat olleet jopa suuremmat kuin mitä Seneran etukäteen tekemissä laskelmissa arvioitiin.

Lue lisää maalämmön hinnasta ja kustannuksista

Taloyhtiön uusi maalämpölaitteisto
As Oy Kangasalan Pirkkarivi

As Oy Kangasalan Pirkkarivin maalämpöprojekti

 • Kohde: Taloyhtiö, jossa on kaksi rivitaloa
 • Rakennusvuosi: 1972
 • Lämmitettävä pinta-ala yhteensä: 1260 m²  
 • Asennetut lämpöpumput: IVT:n Greenline HE D43
 • Lämpökaivot: 5 kpl, syvyys 210 m
 • Edellinen lämmitysjärjestelmä: maakaasu
 • Ostettava lämmitysenergian määrä ennen maalämpöä: n. 200 000 kWh/vuosi
 • Lämmityskulut maakaasulla arviolta: 21 000–23 000 e/vuosi
 • Ostettava lämmitysenergia maalämpöön siirtymisen jälkeen: 67 649 kWh/vuosi
 • Lämmityskulut maalämmöllä: n. 8 595 e/vuosi
 • Säästöt maalämmöllä: n. 12 405–14 405 e/vuosi (59–63 %)
Lisää asiakkaidemme kokemuksia

Lue lisää asiakkaidemme kokemuksia

Olemme asentaneet ympäristöystävällisen ja lämmityskustannuksia säästävän lämpöpumppujärjestelmän lukuisiin pientaloihin, taloyhtiöihin ja liikekiinteistöihin. Lue, miten projektit sujuivat asiakkaidemme näkökulmasta!

Lue lisää