Auvoinvuoren lämpö valitsi maalämmön kaukolämmön sijaan

Pyydä tarjous

Auvoinvuoren Lämpö Oy on kahden rivitaloyhtiön omistama lämpöyhtiö Kaarinassa. Yhtiö tuottaa As Oy Lahnarivin ja As Oy Ahvenrivin lämmön ja lämpimän käyttöveden. Rivitaloyhtiöt vaihtoivat öljylämmityksen maalämpöön vuoden 2010 lopulla.

Maalämpö osoittautui edullisimmaksi ja huolettomimmaksi vaihtoehdoksi.

Isännöitsijä Mikko Vuori

Maalämmöllä etuja muihin lämmitysmuotoihin verrattuna

Isännöitsijä Mikko Vuori Maininki kiinteistöpalvelut Oy:stä kertoo tilanteesta, joka ajoi yhtiöt etsimään öljylämmitykselle vaihtoehtoa. Öljylämmitysjärjestelmä oli korjauksen tarpeessa, ja kyseessä olisi ollut laaja ja kallis projekti. Erilaisina vaihtoehtoina käytiin läpi pelletti, kaukolämpö, ilmalämpö ja maalämpö.

Taloyhtiön vanhat öljykattilat
Taloyhtiön maalämpöjärjestelmä

Pellettiä varten olisi tarvittu iso siilo eikä se olisi sopinut maastoon. Kaukolämmön hinta ei puolestaan ollut kovin edullinen. Ilmalämpöjärjestelmä ei olisi ollut yksinään riittävä, vaan sitä olisi pitänyt täydentää sähkö- tai öljylämmityksellä. Maalämpö osoittautui näistä edullisimmaksi ja huolettomimmaksi vaihtoehdoksi. Myös ympäristöarvot vaikuttivat päätöksenteon taustalla.

Rivitaloyhtiöiden parkkialueen alle porattiin 15 lämpökaivoa ja öljykattiloiden tilalle asennettiin kolme IVT:n Greenline HE D 43 -lämpöpumppua. Mikko Vuoren mukaan laaja projekti pysyi Seneralla hyvin hallinnassa. Maalämpöjärjestelmän asentamisen jälkeen asukkaat ovat olleet siihen tyytyväisiä, eikä isännöitsijälle ole tullut yhtään valitusta.

Yhtiövastiketta voitiin alentaa

Maalämpöön siirtymisellä oli myönteinen vaikutus yhtiön taloudelle. Yhtiövastiketta pystyttiin alentamaan heti järjestelmän asentamisen jälkeen, sillä lämmitykseen liittyvät kustannukset vähenivät. Säästöt ovat jopa ylittyneet alkuperäisistä arvioista, sillä öljyn hinta on jatkanut nousuaan. Lue lisää maalämmön hinnasta ja kustannuksista

Auvoinvuoren Lämpö Oy:n maalämpöprojekti

  • Kohde: Auvoinvuoren Lämpö Oy tuottaa As Oy Lahnarivin ja As Oy Ahvenrivin lämmön ja lämpimän käyttöveden (29 kpl rivitaloasuntoja)
  • Rakennusvuosi: 1989 –2008
  • Lämmitettävä pinta-ala: 3131 m²
  • Asennetut lämpöpumput:
  • 3 kpl IVT:n Greenline HE D43
  • Lämpökaivot: 15 kpl, syvyys 170 metriä
  • Ostettava lämmitysenergia ennen maalämpöä: n. 654 571 kWh/vuosi
  • Ostettava lämmitysenergia maalämpöön siirtymisen jälkeen: n. 169 280 kWh/vuosi
  • Vuosittainen säästö: n. 485 291 kWh/vuosi (74 %)
  • Kaikki säästöt maalämmöllä: n. 35 648 e/vuosi (2010, öljyn hinnalla 0,80 e/l)
Auvoinvuoren Lämpö Oy
Lisää asiakkaidemme kokemuksia

Lue lisää asiakkaidemme kokemuksia

Olemme asentaneet ympäristöystävällisen ja lämmityskustannuksia säästävän lämpöpumppujärjestelmän lukuisiin pientaloihin, taloyhtiöihin ja liikekiinteistöihin. Lue, miten projektit sujuivat asiakkaidemme näkökulmasta!

Lue lisää