Senera asensi maalämpöjärjestelmän kunnan rivitaloon Jokioisissa

Pyydä tarjous

Puistometsän Lämpö Oy tuottaa lämmön kahdelle rivitaloyhtiölle Jokioisissa. Toinen taloyhtiöistä on Jokioisten kunnan, toinen yksityisessä omistuksessa. Senera (nykyinen Tom Allen Senera Oy) vastasi yhtiön lämmitysjärjestelmän vaihdosta öljylämmityksestä maalämpöön.

Yhteistyöstä Seneran kanssa on ollut hyviä kokemuksia.

Isännöitsijä Markku Hakamäki

Yhteistyöstä hyviä kokemuksia

Jokioisten Vuokra-asuntojen isännöitsijä Markku Hakamäki kertoo, että maalämpöön siirtyminen oli käytännössä ainoa vaihtoehto. Sekä öljy- että kaukolämmitys olisivat olleet kalliimpia ratkaisuja. Vaikka ympäristötekijätkin otettiin huomioon, tässä kohteessa raha ratkaisi, vahvistaa myös isännöitsijä Mika Syrjälä Jokioisten Tilitoimistosta.

Molempien isännöitsijöiden mukaan Senera sai projektin vastuulleen aiempien hyvien yhteistyökokemusten ansiosta. Niiden takia Senera koettiin turvalliseksi valinnaksi. Toisaalta Seneran kaikki työvaiheet sisältävä tarjous vaikutti myös päätökseen. ”Seneran kokonaispaketti oli pitkälle viety ja vaivaton taloyhtiön näkökulmasta”, kertoo Syrjälä.

Puistometsän Lämpö Oy
Taloyhtiön lämmönjakohuone

Lämmitysjärjestelmästä toiseen saumattomasti

Isännöitsijä Syrjälä kertoo maalämpöjärjestelmän asentamisen edenneen yllättävän nopeasti. Seneran reagointikyky osoittautui projektin aikana nopeaksi. Talvi oli lähestymässä, joten Senera varmisti talojen lämpimänä pysymisen asentamalla maalämmön yhä toiminnassa olevan öljylämmitysjärjestelmän rinnalle. Myöhemmin vanhat järjestelmät purettiin ja vietiin pois. Nykyään entinen öljykeskus toimii varastotilana.

Isännöitsijä Hakamäen mukaan asukkailta ei ole tullut palautetta eikä valituksia maalämpöjärjestelmästä. ”Se on merkki siitä, että he ovat tyytyväisiä”, hän sanoo.

Markku Hakamäki näkee maalämmössä monia etuja suhteessa aiempaan järjestelmään. Maalämpöjärjestelmää ei tarvitse juurikaan huoltaa, öljyä ei tarvitse tilata eikä tarkkailla öljykattilaa, lisäksi nuohoukset ovat jääneet pois, hän summaa.

Ei paineita korottaa yhtiövastiketta

Isännöitsijät kertovat, että rivitaloyhtiöt eivät ole laskeneet yhtiövastiketta, koska maalämpöjärjestelmää varten otettua lainaa maksetaan tällä hetkellä pois. Ennakoitu takaisinmaksuaika on molempien mukaan noin kuudesta seitsemään vuotta.

Syrjälä lisää, että maalämpöjärjestelmän takia ei ole kuitenkaan ollut paineita korottaa vastiketta. ”Nykyisellä yhtiövastikkeella hoidetaan sekä maalämpöä varten otettu laina että lämmitys”, hän kertoo. Lue lisää maalämmön hinnasta ja kustannuksista

Puistometsän Lämpö Oy:n maalämpöprojekti

  • Kohde: Neljä kaksikerroksista rivitaloa, joissa on yhteensä 16 asuntoa
  • Rakennusvuosi: 1985
  • Lämmitettävä pinta-ala: n. 1330 m²
  • Asennetut lämpöpumput: IVT:n Greenline HE D36 sekä HE E28
  • Lämpökaivot: 7 kpl, syvyys 185 metriä
  • Öljyn kulutus: 28 340 l/vuosi
  • Ostettava lämmitysenergia ennen maalämpöä: 282 266 kWh/vuosi
  • Ostettava lämmitysenergia maalämpöön siirtymisen jälkeen: 67 960 kWh/vuosi
  • Vuosittainen säästö: 214 306 kWh/vuosi (76 %)
  • Kaikki säästöt maalämmöllä: 25 115 e/vuosi (2011, öljyn hinnalla 1,15 e/l)
Lisää asiakkaidemme kokemuksia

Lue lisää asiakkaidemme kokemuksia

Olemme asentaneet ympäristöystävällisen ja lämmityskustannuksia säästävän lämpöpumppujärjestelmän lukuisiin pientaloihin, taloyhtiöihin ja liikekiinteistöihin. Lue, miten projektit sujuivat asiakkaidemme näkökulmasta!

Lue lisää