Rivitaloyhtiö Jokelassa yllättyi myönteisesti maalämmöstä

Pyydä tarjous

Jokelan Asemakujalla sijaitsee kaksikerroksinen 34 asunnon rivitaloyhtiö, joka vaihtoi öljylämmityksen maalämpöön kesällä 2011. Taloyhtiö kävi läpi erilaisia vaihtoehtoja etsiessään korvaavaa lämmitysjärjestelmää ja vertaili pelletin, hakkeen, kaukolämmön ja maalämmön etuja toisiinsa. Isännöitsijä Juhani Nordlund kertoo, että investoinnin takaisinmaksuaika osoittautui maalämmön osalta kaikkein lyhimmäksi. 

Maalämpöjärjestelmä on osoittautumassa vähintään niin hyväksi kuin arvioitiin.

Isännöitsijä Juhani Nordlund

Lämpökaivot sijoitettiin sisäpihalle

Synergiaedut voimavaraksi

Taloyhtiö kilpailutti useita eri urakoitsijoita ja päätyi Seneraan (nykyinen Tom Allen Senera Oy). Seneran valttikortiksi nousi se, että Senera toteutti alueella samaan aikaan muitakin maalämpöprojekteja. Näiden projektien yhteistyöstä saatiin synergiaetuja.

Taloyhtiön maalämpöjärjestelmä

Asennus tapahtui aikataulua nopeammin

Nordlundin mukaan maalämpöjärjestelmän asentaminen sujui hyvin. Piha-alueelle porattiin kymmenen 180 metriä syvää lämpökaivoa ja öljykattiloiden tilalle asennettiin kaksi IVT:n Greenline HE D43 -lämpöpumppua.

Rivitalon asukkaat pelkäsivät pitkää lämpökatkoa, mutta sitä ei tullut. Samoin lämmin käyttövesi saatiin nopeasti päälle. Kaiken kaikkiaan maalämpöjärjestelmä asennettiin jopa sovittua aikataulua nopeammin.

Maalämpö arvioituakin parempi järjestelmä

Isännöitsijä Nordlundin mukaan tällä hetkellä näyttää siltä, että Asemakujalla maalämpö on osoittautumassa arvioituakin paremmaksi järjestelmäksi. Varovaisen arvion mukaan lämmitykseen tulee kulumaan vähintään 10 000 euroa vuodessa vähemmän kuin ennen. Lue lisää maalämmön hinnasta ja kustannuksista.

As Oy Jokelan Asemakuja 1:n maalämpöprojekti

  • Kohde: 34 asunnon kaksikerroksinen rivitalo
  • Rakennusvuosi: 1989
  • Lämmitettävä pinta-ala: 2079 m²
  • Asennetut lämpöpumput: 2 kpl IVT:n Greenline HE D43
  • Lämpökaivot: 10 kpl, syvyys 180 metriä
  • Öljyn kulutus: n. 38 740 l/vuosi
  • Ostettava lämmitysenergia ennen maalämpöä: n. 385 850 kWh/vuosi
  • Ostettava lämmitysenergia maalämpöön siirtymisen jälkeen: n. 103 050 kWh/vuosi
  • Vuosittainen säästö: n. 282 800 kWh (73 %)
Säästöjä maalämmöllä
Lisää asiakkaidemme kokemuksia

Lue lisää asiakkaidemme kokemuksia

Olemme asentaneet ympäristöystävällisen ja lämmityskustannuksia säästävän lämpöpumppujärjestelmän lukuisiin pientaloihin, taloyhtiöihin ja liikekiinteistöihin. Lue, miten projektit sujuivat asiakkaidemme näkökulmasta!

Lue lisää