Maalämpö allergiaystävälliseen kotiin

Pyydä tarjous

Kai ja Päivi Lempiäinen rakennuttivat perheelleen kaksikerroksisen hirsitalon Nurmijärven Lepsämään. Talonrakennusprojektista erityisen teki perheenjäsenten monikemikaaliyliherkkyys, jonka vuoksi rakennusmateriaaleiksi ja kalusteiksi valittiin vähäpäästöisiä, M1-luokituksen saaneita tuotteita. Tom Allen Senera asensi taloon M1-luokitellun maalämpöpumpun ja viilennyskonvektorin.

Katsoimme yhdessä meidän kotiin parhaan mahdollisen vaihtoehdon.

Päivi Lempiäinen

Päivi ja Kai Lempiäinen

Maalämpö oli ykkösvaihtoehto

Lempiäiset valitsivat lämmitysjärjestelmäkseen maalämmön, sillä he olivat saaneet tarpeekseen edellisen asunnon korkeista sähkölaskuista. Maalämmön asentamisen jälkeen talvikuukausien sähkölaskut eivät ole enää ahdistaneet. Edullisten käyttökustannusten lisäksi Lempiäiset pitivät maalämmön ideologiasta. ”Onhan se nyt jo ideana loistava, että maasta saa lämpöä”, Kai toteaa.

Lämmitysjärjestelmän toimittajan valinnassa Tom Allen Seneran myyjä Jimi sai Lempiäisten luottamuksen puolelleen jo ensikohtaamisella. ”Jimi ymmärsi heti, mitä olimme hakemassa. Kerroimme hänelle, että emme etsi välttämättä mahdollisimman halpaa hintaa, vaan haluamme sellaisen paketin, mikä oikeasti toimii ilman yllättäviä kustannuksia”, Kai sanoo. ”Jimi lähti täysillä tähän meidän projektiin mukaan ja yhdessä katsoimme meidän kotiin, meidän perheelle sen parhaan mahdollisen vaihtoehdon”, Päivi jatkaa.

Luottamus syveni suunnitteluvaiheessa

Lämmitysjärjestelmän mitoitus- ja suunnitteluvaihe sujui Lempiäisten mukaan helposti ja vaivattomasti. Pariskunnan luottamusta syvensi Jimin kokonaisvaltainen kiinnostus järjestelmän toimivuuteen – talotoimittajan lattialämmityspiirustuksiin tehtiin tarvittavia muutoksia ja teknistä tilaa suurennettiin kymmenellä sentillä, jotta laitteet mahtuisivat sinne paremmin. ”Se oli ehkä semmoista ennakointia. Olisi ollut inhottavaa huomata asennusvaiheessa, että mistä saamme tähän kymmenen senttiä lisää tilaa”, Päivi tuumaa.

M1-luokiteltu maalämpöpumppu

Urakan toteutusvaihe sujui sovitussa aikataulussa

Lämpökaivojen poraus ja maalämpöjärjestelmän asennustyö etenivät sovitun aikataulun mukaisesti. Kai kehuu myös Tom Allen Seneran henkilökunnan tavoitettavuutta: ”Heidät sai kyllä loistavasti kiinni aina kun tuli jotain kysyttävää ja sai vastaukset ongelmaan.”

Toteutusvaiheen ainoa haaste tuli vastaan viilennyskonvektorin asennusvaiheessa, kun kävi ilmi, että rakennuttajan tulee hankkia oma sähkömies paikan päälle kytkentää varten. ”Se tuli hiukan yllätyksenä, mutta siitä selvittiin hienosti kuitenkin”, Kai toteaa. Tom Allen Seneralla tästä opittiin ja sopimuksen reunaehtoja korjattiin selkeämmiksi.

Viilennyksellä helpotusta kesän helteisiin

Lempiäisten kodissa viilennys tapahtuu lämpökaivosta saatavan maaviileän ja yläkerran kattoon asennetun viilennyskonvektorin avulla. Viilennys on ollut nappivalinta.

”Emme ole kyllä katuneet minuuttiakaan viilennystä. Se pystyy pitämään tämän huushollin asuttavana kesäkuumallakin”, Kai sanoo. ”Kesällä kun muut tuulettavat yöllä ja tekevät kaiken maailman temppuja, meillä pidetään ovet visusti kiinni, ettei viileä ilma karkaa ulos”, Kai jatkaa.

Viilennyskonvektori
Maalämpötalon olohuone

Asiakas ei jää yksin asennuksen jälkeen

Järjestelmän asentamisen jälkeen Lempiäiset ovat saaneet Tom Allen Seneralta neuvoja laitteiston käyttöön. Päivi kertoo neuvojen olleen arvokkaita: ”Tulee välittämisen tunne, että kun ollaan myyty joku juttu, niin neuvotaan ja opastetaan, jotta loppukäyttäjä saa siitä sen parhaan mahdollisen hyödyn.” Lempiäiset ovat myös olleet yhteydessä Maalämpöhuoltokeskukseen viilennyskonvektorin kaivatessa huoltoa. Palvelua saatiin pariskunnan mielestä riittävän nopeasti, ilman viikkojen odottelua.

Lempiäiset ovat suositelleet ahkerasti Tom Allen Seneran palveluita ystävilleen ja tietävät ainakin muutaman tuttavaperheen päätyneen Tom Allen Seneran lämmitysratkaisuihin. Pariskunnan palaute urakasta kokonaisuutena on mukavaa kuultavaa. ”Jos joskus rakennamme, niin emme edes mieti muita toimijoita ja otamme kokonaispakettina kaiken, mitä kuuluu tähän maalämpösysteemiin”, Päivi kiteyttää.

Omakotitalon maalämpöprojekti Nurmijärven Lepsämässä

  • Kohde: Kaksikerroksinen omakotitalo
  • Rakennusvuosi: 2017
  • Lämmitettävä pinta-ala: n. 230 m²
  • Asennetut laitteet: Danfoss DHP-H Opti 8 kW -maalämpöpumppu (vastaava laite nykyisin: Thermia Diplomat Optimum), sekä kattomallinen viilennyskonvektori
  • Lämpökaivon syvyys: 170 m
  • Ostettava lämmitysenergia maalämmöllä: n. 6 722 kWh/vuosi
  • Lämmityskulut maalämmöllä: n. 810 e / vuosi (sähkön hinnalla 0,12 e/kWh)
Allergiaystävällinen maalämpökoti
Lisää asiakkaidemme kokemuksia

Lue lisää asiakkaidemme kokemuksia

Olemme asentaneet ympäristöystävällisen ja lämmityskustannuksia säästävän lämpöpumppujärjestelmän lukuisiin pientaloihin, taloyhtiöihin ja liikekiinteistöihin. Lue, miten projektit sujuivat asiakkaidemme näkökulmasta!

Lue lisää