Kolmas lämmitysjärjestelmä toden sanoo

Pyydä tarjous

Mervi ja Reijo Keski-Ojan perhe asuu vuonna 1973 valmistuneessa puutalossa Helsingin Tapanilassa. Lämmitettävää pinta-alaa on noin 240 neliötä kahdessa kerroksessa. Nyt asennettu maalämpöjärjestelmä on talon kolmas lämmitysjärjestelmä, sillä alun perin talossa oli öljylämmitys, joka vaihdettiin 1980-luvun alussa neljän kuution yösähkövaraajaan.

Mervi ja Reijo Keski-Oja

Lämpö on riittänyt pakkasillakin

Keski-Ojan perheen yhteiselo maalämpöjärjestelmän kanssa on sujunut hyvin. Päällimmäisenä asiana Reijolla tulee mieleen säästyneet eurot lämmityslaskussa. Merville on jäänyt mieleen käytännön asennustyön vaivattomuus.

”Lämmityslasku on pudonnut alle kolmannekseen yösähkövaraajan ajoilta. Lämpö on riittänyt hyvin ja lisäsähkövastuskin on ollut päällä vain 16 tuntia, vaikka viime talvi oli poikkeuksellisen kylmä”, Reijo myhäilee. ”Meillä on aika iso perhe, mutta siitä huolimatta lämmintä käyttövettäkin on riittänyt hyvin joka tilanteessa”, hän kertoo.

Varastotilaa vapautui käyttöön

Maalämpöjärjestelmä vie hyvin vähän tilaa yösähkövaraajaan verrattuna ja neljän kuution yösähkövaraajalta vapautunut tila on otettu ilolla vastaan. ”Meille vapautui melkoinen varastotila omalla sisäänkäynnillä, kun yösähkövaraaja purettiin pois ja maalämpö asennettiin toisen varaston takaseinälle”, Mervi kertoo.

”Olemme olleet todella tyytyväisiä tähän ratkaisuun ja suosittelemme lämpimästi Seneran* maalämpöpakettia muillekin”, Mervi ja Reijo Keski-Oja toteavat.

*Nykyinen Tom Allen Senera Oy.

Omakotitalon maalämpöprojekti Helsingin Tapanilassa

  • Kohde: Kaksikerroksinen omakotitalo
  • Rakennusvuosi: 1973
  • Lämmitettävä pinta-ala: 220 m²
  • Ostettava lämmitysenergia ennen maalämpöä: 27 000-29 000 kWh/vuosi
  • Ostettava energia maalämpöön siirtymisen jälkeen: n. 9 000 kWh/vuosi
  • Vuosittainen säästö vähintään: 18 000 kWh/vuosi (66,6 %)
  • Kaikki säästöt maalämmöllä: n. 2 300 e/vuosi (sähkön hinnalla 0,13 euroa/kWh)
  • Asennettu lämpöpumppu: IVT:n Greenline HT Plus E11 -lämpöpumppu
  • Lämpökaivot: 1 kpl, syvyys 200 metriä
IVT:n Greenline HT Plus E11 -lämpöpumppu
Asiakkaidemme kokemuksia

Lue lisää asiakkaidemme kokemuksia

Olemme asentaneet ympäristöystävällisen ja lämmityskustannuksia säästävän lämpöpumppujärjestelmän lukuisiin pientaloihin, taloyhtiöihin ja liikekiinteistöihin. Lue, miten projektit sujuivat asiakkaidemme näkökulmasta!

Lue lisää