Teollisuuskiinteistö Vuosaaressa siirtyi uusiutuvaa energiaa hyödyntävään maalämpöön

Pyydä tarjous

Helsingin Vuosaaren satama-alueelle rakennetun T&M Kiinteistö Oy:n tiloissa toimii kymmenkunta kuljetusalan yritystä. Vuonna 2009 valmistuneessa teollisuuskiinteistössä on lähes 7000 neliömetriä toimisto-, ravintola-, halli- ja varastotiloja kolmessa kerroksessa. Tom Allen Senera asensi kiinteistöön maalämpöjärjestelmän.

Maalämpöön siirtyminen on askel kohti hiilineutraalia tulevaisuutta.

Toimitusjohtaja Tuomo Hämäläinen

Huoltokustannukset ovat hyvin ennakoitavissa maalämmöllä

Maalämmöllä ennakoitavuutta kustannuksiin

Kiinteistön kaukolämpöjärjestelmän tilalle kaivattiin häiriötöntä ja luotettavaa vaihtoehtoa. Uuden lämmitysjärjestelmän hoitokulujen tuli olla kohtuulliset sekä ennakoitavissa pitkällä aikavälillä.

”Kun vertailimme eri vaihtoehtoja, totesimme, että maalämpö on luontevin ja paras ratkaisu suuren kiinteistön lämmittämiseen”, toimitusjohtaja Tuomo Hämäläinen kertoo. Tom Allen Senera valittiin yhteistyökumppaniksi asiantuntevuutensa ja perehtyneisyytensä ansiosta. “Myyjän kanssa käytiin monet neuvonpidot ja hän tiesi, mitä tarjosi”, Hämäläinen toteaa.

Lämmön talteenotto hyödyksi maalämpöjärjestelmässä

Maalämpöjärjestelmään siirtymisen etuna oli, että aiemmin asennettuja lämmön talteenotto- ja jäähdytysjärjestelmiä ei tarvinnut uusia. Teollisuuskiinteistön tontille porattiin 30 lämpökaivoa, joiden syvyydet ovat 320 metriä. Lämmöntuotantokeskukseen asennettiin kuusi Boschin maalämpöpumppua.

T&M Kiinteistö Oy:n toimitusjohtajan Tuomo Hämäläisen mukaan järjestelmän asennustyöt sujuivat mallikkaasti. “Olimme varautuneet muutaman viikon viivästykseen, mutta tämän urakan kohdalla täytyy sanoa, että kaikki meni niin kuin Strömsössä, suunnitellun aikataulun mukaan”, hän kuvaa.

Teollisuuskiinteistön maalämpöjärjestelmä otettiin käyttöön vuoden 2020 syyskuussa. Siitä lähtien järjestelmä on toiminut erinomaisesti ja lämmöt ovat riittäneet. Hämäläinen on tyytyväinen yhteistyöhön Tom Allen Seneran kanssa. “Minun näkövinkkelistäni ammattimaisuus ja luotettavuus tarkoittavat sitä, että minun ei ole tarvinnut puuttua asioihin”, hän perustelee.

Maalämpölaitteistoa
Teollisuuskiinteistö Vuosaaresssa

Investointi kestävään liiketoimintaan pitkällä aikavälillä

Tuomo Hämäläinen tarkastelee liiketoiminnan kannattavuutta kestävän kehityksen näkökulmasta. Hän uskoo ympäristön kannalta kestävien investointien tuottavan tulosta pitkällä aikavälillä. Lue lisää maalämmön hinnasta ja kustannuksista

Uusiutuvaa energiaa hyödyntävään maalämpöjärjestelmään siirtymisen taustalla oli myös halu tukea teollisuuskiinteistön kanssa yhteistyössä toimivan Helsingin sataman pyrkimystä hiilineutraaliuteen. “Sanojen sijasta halusimme ryhtyä käytännön tekoihin”, Hämäläinen toteaa.

T&M Kiinteistö Oy:n maalämpöprojekti

  • Kohde: teollisuuskiinteistö
  • Rakennusvuosi: 2009
  • Lämmitettävä pinta-ala: n. 7 000 m²
  • Asennetut lämpöpumput: 6 kpl Bosch Compress 7000 LW EPH 80 kWh -lämpöpumppua
  • Lämpökaivot: 30 kpl, syvyydet 320 metriä
  • Lämmityskustannukset kaukolämmöllä: n. 130 000 e/vuosi
  • Lämmityskustannukset maalämmöllä: n. 45 000 e/vuosi
  • Säästöt maalämmöllä: n. 85 000 e/vuosi (65 %)
Lämmönjakohuone
Lisää asiakkaidemme kokemuksia

Lue lisää asiakkaidemme kokemuksia

Olemme asentaneet ympäristöystävällisen ja lämmityskustannuksia säästävän lämpöpumppujärjestelmän lukuisiin pientaloihin, taloyhtiöihin ja liikekiinteistöihin. Lue, miten projektit sujuivat asiakkaidemme näkökulmasta!

Lue lisää