Senera tarjosi kirkkonummelaiselle taloyhtiölle vaivattomimman maalämpöurakan

Pyydä tarjous

As Oy Gesterbyntie 3 Kirkkonummella vaihtoi lämmitysjärjestelmänsä kaukolämmöstä Seneran (nykyinen Tom Allen Senera Oy) maalämpöön. Taloyhtiöön kuuluu kolme kerrostaloa, joissa on yhteensä 91 asuntoa ja kaksi eri lämmönjakohuonetta. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Aki Välimäki toteaa: ”En näe maalämmölle muita järkeviä vaihtoehtoja, jos vain tontin koko riittää lämpökaivojen porauksille.”

Kun Senera urakoi, taloyhtiölle ja isännöitsijälle jäävän työn määrä on paljon pienempi.

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Aki Välimäki

Maalämmöstä ei tule lisäkuluja osakkaille

Aki Välimäki suositteli taloyhtiölle maalämpöä sillä saavutettavien säästöjen takia. ”Maalämpö ei rasita osakkeenomistajan kukkaroa ollenkaan. Sillä rahalla, mikä ennen meni lämmitykseen, hoidetaan nyt sekä lisääntynyt sähkön menekki että lainaa pois.” Mahdollisista säästöistä taloyhtiö aikoo kerätä puskurirahastoa tuleviin korjauksiin. Lainan maksusuunnitelmaa ei tehty kovin tiukaksi, jotta taloyhtiölle jää pelivaraa myös muiden ennakoimattomien menojen varalle.

Kaukolämmöllä lämmittäminen maksoi taloyhtiölle yli 100 000 euroa maalämpöön siirtymistä edeltävänä vuonna. Kaukolämmön hinta oli korkea, koska kyseessä on yksityinen lämpöyhtiö, joka tuottaa lämmön paikallisesti maakaasulla. Kaukolämmön tuottajan kanssa solmitut sopimukset olivat voimassa aina viisi vuotta kerrallaan, joten taloyhtiö joutui siirtämään maalämpöurakan sopimuskauden loppusuoralle.

Lue lisää maalämmön hinnasta ja kustannuksista.

As Oy Gesterbyntie 3
Taloyhtiön maalämpöjärjestelmä

"Seneran urakoidessa taloyhtiö ja isännöitsijä pääsevät vähemmällä"

Senera tuli mukaan tarjouskilpaan aivan viime metreillä, mutta sai urakan suoritettavakseen. Aki Välimäki kertoo perusteista, joiden takia taloyhtiö päätyi Seneraan: ”Kun Senera urakoi, taloyhtiön hallitukselle ja isännöitsijälle jäävän työn määrä on paljon pienempi. Kukaan muu ei tarjoa toimitusta avaimet käteen periaatteella. Määrätyt toimenpiteet alistetaan taloyhtiön tehtäväksi, mikä työllistää sekä taloyhtiön hallitusta että isännöitsijää ja on aikamoinen rasite.” Lisäksi taloyhtiön hallitus oli tyytyväinen Seneran suunnitelmiin maalämpöpumppujen mitoituksen osalta.

Taloyhtiön tontille porattiin yhteensä 20 lämpökaivoa, joiden syvyydet ovat 275 metriä. Välimäen mukaan porareilla oli käytössään paljon kapasiteettia, minkä takia lämpökaivojen porauksista suoriuduttiin nopeasti. Asukastyytyväisyyskin säilyi lyhyen porausajan ansiosta hyvänä. Myös muut maalämpöjärjestelmän asennustyöt tehtiin sovitussa aikataulussa. Taloyhtiön molemmissa lämmönjakohuoneissa on kaksi 90 kW:n maalämpöpumppua, 2 400 litran lämpimän käyttöveden varaaja sekä lämpötilojen vaihteluja tasaava 750 litran puskurivaraaja. Maalämpöjärjestelmä on kytketty Seneran etävalvontaan.

Taloyhtiötä informoitiin tehokkaasti

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja antaa Seneralle erityismaininnan hyvästä tiedottamisesta. ”Tiedonkulku ja informointi oli ensiluokkaista. En usko, että kovin moni urakoitsija pääsee siinä Seneran kanssa samalle tasolle.”

As Oy Gesterbyntie 3:n maalämpöprojekti

 • Kohde: Kolme kolmikerroksista kerrostaloa, asuntoja 91 kpl sekä kaksi liikehuoneistoa
 • Rakennusvuosi: 1972-1973
 • Lämmitettävä pinta-ala: 5 510 m²
 • Asennetut lämpöpumput: 4 kpl 90 kW:n maalämpöpumppua
 • Lämpökaivot: 20 kpl, syvyydet 275 m
 • Aiempi lämmitysjärjestelmä: kaukolämpö
 • Lämmitysenergian kulutus kaukolämmöllä: 960 000 kWh/vuosi
 • Lämmityskulut kaukolämmöllä: 106 000 e/vuosi
 • Ostettava lämmitysenergia maalämmöllä: 297 600 kWh/v
 • Lämmityskulut maalämmöllä: 32 736 e/vuosi (sähkön hinnalla 0,11 e/kWh)
 • Säästöt: n. 73 264 e/vuosi (69 %)
Lämmönjakohuone Carrier
Lisää asiakkaidemme kokemuksia

Lue lisää asiakkaidemme kokemuksia

Olemme asentaneet ympäristöystävällisen ja lämmityskustannuksia säästävän lämpöpumppujärjestelmän lukuisiin pientaloihin, taloyhtiöihin ja liikekiinteistöihin. Lue, miten projektit sujuivat asiakkaidemme näkökulmasta!

Lue lisää