Maalämpö osoittautui edullisimmaksi lämmitysmuodoksi Jokelassa

Pyydä tarjous

Jokelan keskustassa sijaitseva 19 asunnon kerrostalo vaihtoi öljylämmityksen maalämpöön kesällä 2011. Kerrostalon öljylämmitysjärjestelmä oli tullut käyttöikänsä päähän ja taloyhtiö pyrki löytämään sen tilalle varman ja edullisen lämmitysmuodon.

Harkittavina vaihtoehtoina olivat pelletti, hake, kaukolämpö ja maalämpö. Isännöitsijä Juhani Nordlund kertoo, että maalämpö osoittautui näistä taloudellisimmaksi vaihtoehdoksi investoinnin takaisinmaksuajan perusteella. Päätöksen taustalla vaikuttivat myös ympäristöarvot.

Taloyhtiö pyysi tarjouksia useilta eri urakoitsijoilta ja päätyi Seneraan (nykyinen Tom Allen Senera Oy). Seneran eduksi kilvan ratkaisivat sekä hintataso että yrityksen aiemmat kokemukset vastaavista hankkeista.

Lue lisää maalämmön hinnasta ja kustannuksista

Entistä lämmöntuotantokeskusta voidaan nykyään käyttää kokoustilana.

Isännöitsijä Juhani Nordlund

Jokelan Pankkitalo öljystä maalämpöön
Lämmönkeruulinjan kaivuu

Pannuhuoneesta kokoustilaksi

Kerrostalon lämmöntuotantokeskuksessa oli kaksi raskasrakenteista öljykattilaa, jotka purettiin ja vietiin pois. Lisähaasteena urakassa oli, että tiloista jouduttiin purkamaan pois 2000 kg asbestia. Kerrostalon pihapiiriin porattiin yhdeksän 190 metrin syvyistä lämpökaivoa ja öljykattiloiden tilalle asennettiin kaksi IVT:n Greenline HE D43 -lämpöpumppua.

Juhani Nordlundin mukaan projekti toteutui sovitun aikataulun mukaan. Maalämpöjärjestelmä on toiminut asentamisen jälkeen teknisesti niin kuin pitääkin. Isännöitsijä on myös tyytyväinen työn siistiin jälkeen: entistä lämmöntuotantokeskusta voidaan nykyään käyttää kokoustilana.

As Oy Jokelan Pankkitalon maalämpöprojekti

  • Kohde: Kerrostalo, 19 asuntoa
  • Rakennusvuosi:  1969
  • Lämmitettävä pinta-ala: 1788,5 m²
  • Asennetut lämpöpumput: 2 kpl IVT:n Greenline HE D43
  • Lämpökaivot:  9 kpl, syvyys 190 metriä
  • Öljyn kulutus:  n. 38 290 l/vuosi
  • Ostettava lämmitysenergia ennen maalämpöä:  n. 381 368 kWh/vuosi
  • Ostettava lämmitysenergia maalämpöön siirtymisen jälkeen:  n. 94 270 kWh/vuosi
  • Vuosittainen säästö:  n. 287 098 kWh/vuosi (75 %)
  • Säästöt maalämmöllä : n. 27 921 e/vuosi (2011, öljyn hinnalla 1 e/l)
Jokelan Pankkitalon maalämpöpumput
Lisää asiakkaidemme kokemuksia

Lue lisää asiakkaidemme kokemuksia

Olemme asentaneet ympäristöystävällisen ja lämmityskustannuksia säästävän lämpöpumppujärjestelmän lukuisiin pientaloihin, taloyhtiöihin ja liikekiinteistöihin. Lue, miten projektit sujuivat asiakkaidemme näkökulmasta!

Lue lisää