Yle: Ympäristöystävällisyys on kiinteistöalan päätrendi

Kiinteistöalan merkitys ilmastonmuutoksen torjumisessa on merkittävä. Ympäristöystävällisyys onkin nyt rakentamisen painopisteiden kärjessä. Esimerkkinä uudesta ajattelusta on Helsingin Kalasatamaan nouseva asuinalue.

Yle uutisoi 15.2.2021 kiinteistöalan voimakkaasta muutoksesta. JLL Finlandin toimitusjohtaja Tero Lehtonen arvioi ympäristöystävällisyyden olevan voimakkain trendi rakennusalalla. Lehtosen mukaan investoinnit energiatehokkuuteen ovat kannattavia, mikä johtuu sekä säästöistä rakennusten ylläpitokustannuksissa että rakennusten arvon noususta.

Helsingin Kalasataman uuden asuinalueen suunnittelussa kestävä kehitys on huomioitu alusta loppuun. Talojen lämmityksessä hyödynnetään muun muassa jäteveden lämmön talteenottoa, ja jätteiden keräys toteutetaan jäteimujärjestelmällä.

Lue lisää Kalasataman asuinalueen ratkaisuista täältä.

Kalasatamaan nousee myös Excess-plusenergiatalo, jonka maalämpö- ja maaviileäjärjestelmän Tom Allen Senera toteuttaa. Rakennus on yksi EU:n Excess-projektin neljästä pilottitalosta, jotka tuottavat enemmän energiaa kuin kuluttavat. Lue lisää Excess-talosta täältä.

Tom Allen Senera Oy suunnittelee ja asentaa laadukkaat maalämpö- ja lämmöntalteenottojärjestelmät Suomen laajimmalla kokemuksella. Pyydä meiltä maksuton kartoitus ja tarjous!

Pyydä tarjous

 

Kaisu Manner

Kirjoittanut Kaisu Manner

Olen markkinoinnin asiantuntija ja pienen espoolaisen kerrostaloyhtiön hallituksen jäsen. Rakastan luontoa ja ulkoilua, ja unelmoin siitä, että tulevinakin talvina lumi narskuu jalan alla helmikuisessa metsässä.

Viimeisimmät Blogit