Voitto Heat Pump City of the Year 2020 -kilpailussa – innovaatio vähentää kauppojen energiankulutusta

Tom Allen Senera on voittanut yhdessä Gebwellin, Granlundin ja Keskon kanssa Euroopan merkittävimmän lämpöpumppualan palkinnon. Heat Pump City of the Year 2020 -palkinto myönnettiin K-ryhmän päivittäistavarakauppoihin suunnitellusta ja toteutetusta energian kierrätysjärjestelmästä, joka vähentää kauppojen lämmitysenergian kulutusta 80–95 %. Järjestelmän tavoitteena on tehdä kiinteistöistä lähes hiilineutraaleja.

Energian kierrätysjärjestelmä hyödyntää tehokkaasti kiinteistöjen hukkalämmön, kuten kylmälaitteiden lauhdelämmön ja ilmanvaihdon poistoilman lämmön. Talteen otettu lämpö käytetään kiinteistöjen lämmitykseen lämpöpumppujen avulla.

K-Citymarket Lohjan lämpöpumppujärjestelmä

Kuvassa suoritetaan toimintakoetta K-Citymarket Lohjan lämpöpumppujärjestelmälle. Kuva Timo-Mikael Sivula, Granlund.

Suurin osa järjestelmistä on asennettu K-ryhmän Supermarketeihin ja Citymarketeihin eri puolille Suomea. Innovaatio on kuitenkin sovellettavissa kaikkiin ruokakauppoihin. Tällä hetkellä (marraskuussa 2020) järjestelmä on toiminnassa 18 kohteessa ja suunnitteilla on 15 kohdetta.

Palkinnon myönsi European Heat Pump Association (EHPA) kilpailun Next Generation Heat Pump -sarjassa. EHPA:n tavoitteena on lisätä tietoisuutta lämpöpumpputeknologiasta ja edistää sen käyttöönottoa. Yhdistyksen mukaan lämpöpumput ovat ensisijainen lämmitys- ja jäähdytysratkaisu, kun pyritään kohti hiilivapaata Eurooppaa.

Katso piirrosanimaatio kylmälauhteen lämmön talteenoton toiminnasta!

 

 

Tom Allen Senera Oy suunnittelee ja asentaa laadukkaat maalämpö- ja lämmöntalteenottojärjestelmät Suomen laajimmalla kokemuksella. Pyydä meiltä maksuton kartoitus ja tarjous!

Pyydä tarjous

 

Katja Manner

Kirjoittanut Katja Manner

Viimeisimmät Blogit