Tom Allen Senera on mukana HYBGEO-hankkeessa: tavoitteena energiapositiivinen rakentaminen

Tom Allen Senera on mukana HYBGEO-hankkeessa, jonka tavoitteena on kehittää ratkaisuja energiapositiivisten rakennusten tuottamiseen pohjoisessa ilmastossa.

Energiapositiivisen rakennuksen vuosittainen energiankulutus on yhtä suurta tai pienempää kuin on rakennuksen oma energiantuotanto. Energiapositiivisuus voidaan saavuttaa korkean energiatehokkuuden avulla sekä hyödyntämällä uusiutuvan energian ratkaisuja, kuten aurinko- ja geoenergiaa.

HYBGEO-hankkeessa rakennetaan pilottikohteeksi asuinkerrostalo Helsingin Kalasatamaan. Tom Allen Senera vastaa kerrostaloon tulevan hybridijärjestelmän urakoinnista. Mukana yhteisessä hankkeessa ovat myös Basso Building Systems, Gebwell, Muovitech ja Rototec. Hankkeen koordinaattorina toimii VTT, ja GTK ja Centria AMK ovat mukana muina tutkimuskumppaneina. Business Finland rahoittaa osan hankkeesta.

Hankkeessa pyritään saamaan tietoa siitä, miten energiapositiivisia rakennuksia voidaan toteuttaa aiempaa paremmin joustamatta rakennusten lämmitys- ja viilennystarpeista. Projektissa toimiviksi havaittuja ratkaisuja kehitetään sellaisiksi, että ne ovat monistettavissa rakennusalalla. Vaikka pilottikohde on uudisrakennus, innovaatioita on tarkoitus hyödyntää myös korjausrakentamisessa, jossa olemassa olevaa rakennuskantaa muutetaan energiatehokkaammaksi. Hankkeen avulla energiatehokkaista rakennuksista pyritään saamaan yksi ratkaisu ilmastonmuutoksen hidastamiseen.

Kalasatamaan rakennettavan asuinkerrostalon hybridijärjestelmässä testataan keskisyvien eli tässä kohteessa 600–1000 metriä syvien energiakaivojen poraustekniikkaa, uutta lämpöpumppu- ja talotekniikkaa sekä kokonaisjärjestelmän seurantaa ja optimointia. Kun asuinrakennus sijaitsee tiiviisti asutulla alueella, tarvitaan aiempaa syvempiä energiakaivoja sekä niihin liittyvää teknologiaa, jotta tarvittu energiamäärä saadaan hankittua rajallisella maa-alueella.

HYBGEO_logo_black_green_no_payoff

Lue lisää HYBGEO-hankkeesta Rototecin ja Business Finlandin sivuilta.

 

Tom Allen Senera Oy suunnittelee ja asentaa laadukkaat maalämpö-, ilmavesilämpö- ja lämmöntalteenottojärjestelmät Suomen laajimmalla kokemuksella. Pyydä meiltä maksuton kartoitus ja tarjous!

Pyydä tarjous

Katja Manner

Kirjoittanut Katja Manner

Viimeisimmät Blogit