Helsinki tehostaa ilmastotoimiaan – taloyhtiöitä kannustetaan energiaremontteihin

Helsinki pyrkii saavuttamaan ilmastotavoitteensa entistä tehokkaammilla keinoilla. Ensi vuoden alusta lähtien kentälle jalkautetaan asiantuntijoita, jotka etsivät taloyhtiöitä, joissa energiaremontti olisi tarpeen. Nille tarjotaan asiantuntija-apua remontin aikaansaamiseksi. Asiasta kertoo Yle.

Helsingin tavoitteena on energiatehokkuuden parantaminen 20 prosentilla vuoteen 2005 verrattuna. Jotta tulosta syntyisi, kaupunki tarvitsee 350 energiaremonttia vuodessa. Suurin energiansäästöpotentiaali piilee 1960–70-lukujen kerrostaloissa. Taloyhtiöissä suurimmaksi esteeksi energiaremontteihin on nähty tiedon puute. Tähän ongelmaan tarjoaa ratkaisua Helsingin Lauttasaaresta liikkeelle lähtenyt Taloyhtiöklubi-toiminta.

Taloyhtiöklubit kokoavat yhteen naapurustojen asunto-osakeyhtiöiden hallituksia. Niissä jaetaan tietoa ja kokemuksia energiaremonteista, ja toimintaan osallistuu ulkopuolinen asiantuntija. Klubien toimintaa pilotoidaan tällä hetkellä laajasti pääkaupunkiseudulla, ja siitä on tarkoituksena tehdä pysyvä toimintamalli. Mukana on jo 300 taloyhtiötä. Tavoitteena on pienentää energiaremonttien kustannuksia, parantaa asumisolosuhteita sekä nostaa kiinteistön ja koko alueen arvoa.

Hiilineutraali Helsinki -ohjelman projektipäällikkö Kaisa-Reeta Koskisen mukaan vallalla on käsitys, että energiaremontit eivät maksaisi itseään takaisin. ”Vaikka ei välittäisi ilmastonmuutoksesta yhtään, energiatehokkuusremontteja kannattaa tehdä ihan vain sen takia, että se säästää talon asukkaiden rahaa”, hän toteaa.

Taloyhtiöt voivat hakea energiaremonttiin Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn tukea. Tuen suuruus on 4000 e tai 6000 e huoneistoa kohden, kuitenkin enintään 50 % avustettavaksi hyväksytyistä kustannuksista. Tukea myönnetään esimerkiksi maalämpöön siirtymiseen tai poistoilman lämmön talteenoton asentamiseen.

 

Tom Allen Senera Oy suunnittelee ja asentaa laadukkaat maalämpö- ja lämmöntalteenottojärjestelmät Suomen laajimmalla kokemuksella. Pyydä meiltä maksuton kartoitus ja tarjous!

Pyydä tarjous

 

Katja Manner

Kirjoittanut Katja Manner

Viimeisimmät Blogit