Taloyhtiöiden energiatehokkuusremontteihin tarjotaan parempia lainaehtoja

Euroopan investointirahasto EIR on tehnyt kahdeksan suomalaisen pankin ja rahoituslaitoksen kanssa sopimukset, joiden tavoitteena on tukea taloyhtiöiden sekä pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia tehdä toimia, jotka edistävät Suomen ilmasto- ja ympäristötavoitteita. Sopimukset mahdollistavat noin miljardin euron lainarahoituksen tällaisille hankkeille.Käytännössä sopimukset tarkoittavat sitä, että pankit voivat tarjota esimerkiksi maalämpöön siirtyville taloyhtiöille parempia lainaehtoja, kuten matalampia korkoja, pidempiä laina-aikoja ja pienempiä vakuuksia. EIR:n takaus kattaa enimmillään 70–80 % lainan määrästä.

 

AdobeStock_674838869 blog

 

Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen toteaa, että sopimuksilla on iso merkitys taloyhtiöiden ja pk-yritysten vihreälle siirtymälle ja toivoo niiden vauhdittavan energiatehokkuusinvestointeja.

EIR on tehnyt sopimukset seuraavien tahojen kanssa: Aktia, Danske Bank, Finnvera, Nordea, OmaSp, OP Ryhmä, POP Pankki ja Ålandsbanken. Kestävyystakaukset toteutetaan Euroopan komission InvestEU-ohjelman puitteissa.

Lue Valtioneuvoston tiedote aiheesta tästä.
Katja Manner

Kirjoittanut Katja Manner

Viimeisimmät Blogit