Maalämpö Nokia

Pyydä tarjous

Maalämpökaivon toimenpideluvan hakeminen Nokialla

Nokialla tarvitaan maalämpökaivon eli energiakaivon porausta varten toimenpidelupa, jota voi hakea rakennusvalvonnasta. Toimenpideluvan hakemisessa saat apua Tom Allen Seneran lupa-asiantuntijoilta.

Toimenpidelupahakemus voidaan tehdä lupapiste.fi -palvelun kautta. Hakemus sekä sen liitteet tulee laatia erityisen huolellisesti, koska lupapäätöksen saaminen saattaa pitkittyä vaillinaisten hakemusten käsittelyn ja täydentämisen vuoksi. Energiakaivon eli maalämpökaivon rakentamisessa pitää ottaa huomioon monet asiat, esimerkiksi kaivon sekä pohjavesialueiden sijainti. Lue lisää maalämmöstä täältä.

Toimenpidelupahakemuksen liitteet

Nokialla toimenpidelupahakemukseen tarvitaan aina asemapiirustus. Asemapiirustuksessa tulee olla merkittynä lämpökaivon etäisyys tontin lähirajoista sekä sijainnin osoittavat sidontamitat. Lisäksi asemapiirustukseen on merkittävä porauskulma. Hakemuksesta pitää myös löytyä maalämpöjärjestelmän rakentamistapaselostuslomake. Tähän lomakkeeseen kirjataan esimerkiksi käytettävä lämmönsiirtoneste sekä lämpökaivon etäisyys tontin tai naapurin rajoista. Lisäksi, jos energiakaivo on alle 7,5 m päässä naapurin rajasta, siihen pitää olla naapurilta erillinen kirjallinen suostumus.

Toimenpidelupahakemuksen jokaisen liitteen täytyy olla pdf-muodossa sekä täyttää myös muilta osin arkistolaitoksen määräykset. Piirroksissa pitää olla sellainen arkkikoko, että se on tulostettavissa mittakaavaan.

Kohteemme Nokialla

Kartta sisältää kohteemme vuosilta 2012–2021. Tietosuojasyistä kohteen tarkkaa osoitetta ei mainita, ja kohdemerkki sijoittuu kadun puoliväliin, ei tarkalleen kohteen kohdalle.