Rivitaloyhtiö Kirkkonummella luotti kokeneeseen urakoitsijaan

Pyydä tarjous

Kolmen rivitalon taloyhtiö, As Oy Kirkkonummen Pekanpolku, vaihtoi maakaasulämmityksen maalämpöjärjestelmään. Tom Allen Senera vastasi urakan toteutuksesta. Maalämpöön siirtymisen ansiosta lämmityskulujen nousu saatiin pysäytettyä ja lämmitys on myös aiempaa edullisempaa. Samalla taloyhtiö luopui fossiilisen energian käytöstä.

Isännöintsijä pitää Tom Allen Seneraa kokeneena urakoitsijana

Tom Allen Seneralla on asiantuntemusta ja kokemusta projekteista.

Isännöitsijä Miika Metsälahti

Maalämpö oli paras vaihtoehto maakaasulle

As Oy Kirkkonummen Pekanpolun taloyhtiön lämmityskulut olivat nousussa, minkä vuoksi maakaasulämmityksen tilalle alettiin etsiä taloudellisempaa vaihtoehtoa. Vaihtoehtoina olivat kaukolämpö ja maalämpö. Taloyhtiön hallitus tuli pian siihen tulokseen, että maalämpö olisi näistä paras valinta taloudellisuutensa ja ympäristöystävällisyytensä ansiosta.

Urakoitsijaksi valittiin Tom Allen Senera, joka tunnetaan isännöitsijöiden keskuudessa kokeneena toimijana. ”Tom Allen Seneralla oli selvästi asiantuntemusta ja kokemusta projekteista”, taloyhtiön isännöitsijä Miika Metsälahti toteaa.

Taloyhtiö säästää maalämmöllä lämmityskuluissa
Boschin maalämpöpumppu

Urakka saatiin nopeasti käyntiin

Hanke käynnistyi maalämpöjärjestelmän suunnittelu- ja mitoitustöillä. Tämän jälkeen lämpökaivojen porauksia varten haettiin toimenpidelupa kunnalta. Suunnittelu ja lupien hankkiminen sujuivat isännöitsijän mukaan sujuvasti ja urakka saatiin alkuun nopeasti.

Urakan ensimmäisessä vaiheessa tontille porattiin lämpökaivot. Suunniteltujen neljän energiakaivon lisäksi porattiin myös yksi lisäkaivo, koska yhdessä lämpökaivoista ei saavutettu tavoiteltua syvyyttä porausteknisistä syistä. Tontille porattiin siis yhteensä viisi energiakaivoa.

Lämpökaivojen poraukset sujuivat aikataulussa ja työn jälki oli siistiä. ”Vaikka urakan aikana tontti oli ihan auki, nyt kaikki on siististi maan alla”, Miika Metsälahti kertoo.

Maalämpölaitteistoa varten ei tarvittu lisää tilaa

Pannuhuoneen ahtauden vuoksi vanha lämmitysjärjestelmä piti ensin purkaa kokonaan, ennen kuin maalämpöjärjestelmän laitteet voitiin asentaa sinne. Purkuvaiheen aikana käytössä oli väliaikainen sähkölämmitys. Maalämpölaitteisto saatiin mahtumaan entisen lämmityslaitteiston tilalle ilman tarvetta laajentaa pannuhuonetta.

Asennustöiden yhteydessä lämmönjakohuoneeseen lisättiin äänieristystä. Lisäksi taloyhtiöön asennettiin uusi sähkökeskus parantamaan sähköautojen latausvalmiutta.

”Meille jäi tämän kokemuksen perusteella erittäin hyvä kuva Tom Allen Senerasta urakoitsijana”, Metsälahti toteaa.

Lämpöpumpun lämmön lähteenä on viisi energiakaivoa
Energiatehokkuus on parantunut

Investoinnin takaisinmaksuaika on vain noin seitsemän vuotta

Taloyhtiön hallituksen jäsenet ovat olleet tyytyväisiä uuteen lämmitysjärjestelmään. Lämmityskustannukset ovat pudonneet odotusten mukaisesti eikä yhtiövastiketta ole tarvinnut nostaa. Maalämpöjärjestelmän arvioitu takaisinmaksuaika on vain noin seitsemän vuotta. Lisäksi rivitalojen energiatehokkuus on parantunut kolmella luokalla.

”Voin suositella maalämpöä. Vanhojen kulujen suuruudella saadaan projekti hoidettua, ja lämmitys on saasteettomampaa ja edullisempaa”, isännöitsijä Metsälahti kertoo.

As Oy Kirkkonummen Pekanpolun maalämpöprojekti

  • Kolme rivitaloa, joista kaksi kaksikerroksista ja yksi yksikerroksinen
  • Rakennusvuosi: 1991
  • Lämmitettävä pinta-ala: 807 m²
  • Asennettu lämpöpumppu: Bosch Compress 7000 LW 38 kW
  • Lämpökaivot: 5 kpl, kokonaissyvyys 960 m
  • Lämmityskulut maakaasulla: n. 34 300 e/vuosi (maakaasun hinnalla 186,84 e/MWh)
  • Lämmityskulut maalämmöllä: n. 14 800 e/vuosi (sähkön hinnalla 0,38 e/kWh)
  • Säästöt lämmityskuluissa maalämmöllä: 19 500 e/vuosi (57 %)
Takaisinmaksuaika on noin seitsemän vuotta
Asiakkaiden kokemuksia

Lue lisää asiakkaidemme kokemuksia

Olemme asentaneet ympäristöystävällisen ja lämmityskustannuksia säästävän lämpöpumppujärjestelmän lukuisiin pientaloihin, taloyhtiöihin ja liikekiinteistöihin. Lue, miten projektit sujuivat asiakkaidemme näkökulmasta!

Lue lisää