Maalämpö kiinnosti asunnon ostajia Espoon Invalidintiellä

Pyydä tarjous

Senera (nykyinen Tom Allen Senera Oy) asensi maalämpöjärjestelmän Espoon Invalidintiellä sijaitsevaan uuteen taloyhtiöön, jossa on viisi paritaloa ja kaksi erillistaloa. Vuonna 2012 valmistuneissa taloissa on yhteensä kaksitoista omistusasuntoa, jotka ovat tällä hetkellä kaikki asuttuja.

Rakennuttaja Mittakodit Oy:n toimitusjohtaja Ari Kangasniemi kertoo perusteista, joilla urakka annettiin Seneran vastuulle. ”Syntyi luottamus, että Senera pystyy toteuttamaan järjestelmän, joka toimii. Tarjous oli selkeä ja siinä oli riittävästi informaatiota”, Kangasniemi kertoo. Seneran energia-asiantuntija kävi myös paikan päällä kertomassa hankkeesta.

Maalämpö oli etu asuntojen markkinoinnissa.

Toimitusjohtaja Ari Kangasniemi

As Oy Invalidintie 6-8

Asumiskustannusten mataluus painoi ostajien vaakakupissa

Ari Kangasniemi kertoo, että asuntojen myynnissä maalämmöstä oli etua. "Asumiskustannusten oletettu mataluus painoi ostajien vaakakupissa”, hän kertoo.

Kangasniemen mukaan on odotettavissa, että yhtiövastike tulee olemaan Invalidintien taloyhtiössä jonkin verran pienempi verrattuna esimerkiksi kaukolämmöllä tai muilla lämmitysjärjestelmillä lämpeneviin taloihin.

Maalämpöjärjestelmä on toiminut odotusten mukaan

Taloyhtiön pihapiiriin porattiin yhteensä viisi 190 metriä syvää lämpökaivoa. Ari Kangasniemen mukaan lämpökaivojen poraukset sujuivat hyvin ja niiden aikataulu toteutui arvioidun mukaan. Myös maalämpöjärjestelmän asennustyöt sujuivat moitteettomasti. ”Ehdottomasti annan positiivisen arvioin projektin toteutuksesta kokonaisuutena”, toteaa Kangasniemi.

Taloyhtiön maalämpöjärjestelmän laitteisiin kuuluvat IVT:n Greenline HE D43 -maalämpöpumppu, lämminvesivaraaja, puskurivaraaja sekä kalvopaisunta-astia. Puskurivaraaja parantaa maalämpöpumpun hyötysuhdetta, varmistaa maalämpöjärjestelmän häiriöttömän toiminnan sekä tasaa lämpötilojen vaihteluita lämmönjakoverkostossa.

Maalämpöjärjestelmä on Kangasniemen mukaan toiminut odotetusti eikä Seneran huoltoon ole ollut tarvetta ottaa yhteyttä. Myös asuntojen omistajat ovat olleet tyytyväisiä maalämpöjärjestelmään.

Taloyhtiön lämminvesivaraajat
Taloyhtiön maalämpöjärjestelmä

As Oy Invalidintie 6–8:n maalämpöprojekti

  • Kohde: Taloyhtiö, jossa on viisi paritaloa ja kaksi erillistaloa
  • Rakennusvuosi: 2012
  • Lämmitettävä pinta-ala: n. 1278,5 m²
  • Asennetut lämpöpumput: IVT:n Greenline HE D43
  • Lämpökaivot: 5 kpl, syvyys 190 metriä
  • Ostettava lämmitysenergia maalämmöllä: n. 40 060 kWh/vuosi
  • Lämmityskulut maalämmöllä: n. 4807 e/vuosi (sähkön hinnalla 0,12 e/kWh, 2012)
Lisää asiakkaidemme kokemuksia

Lue lisää asiakkaidemme kokemuksia

Olemme asentaneet ympäristöystävällisen ja lämmityskustannuksia säästävän lämpöpumppujärjestelmän lukuisiin pientaloihin, taloyhtiöihin ja liikekiinteistöihin. Lue, miten projektit sujuivat asiakkaidemme näkökulmasta!

Lue lisää