Triton luo Pohjois-Euroopan johtavan konsernin teknisissä palveluissa ja asentamisessa yhdistämällä Caverionin ja Assemblinin

Pääomasijoittaja Triton aikoo yhdistää sijoituksiinsa kuuluvat Assemblinin ja Caverionin uudeksi Assemblin Caverion Groupiksi. Uusi konserni yhdistää molempien yhtiöiden vahvuudet ja osaamisen, tarjoten entistä kattavamman palveluvalikoiman ja kestäviä teknisiä ratkaisuja entistä laajemmalle asiakaskunnalle. Yhdistynyt Assemblin Caverion Group toimii kymmenessä maassa ja sen liikevaihto nousee noin 3,8 miljardiin euroon (43,5 miljardiin ruotsin kruunuun). Konsernilla on noin 21 900 ammattilaista, ja Assemblin Caverion Groupista tulee markkinoiden edelläkävijä, joka tarjoaa laajimmat palvelut ja huippuluokan ratkaisut rakennetun ympäristön koko elinkaarelle.

Uusi konserni tulee panostamaan sitoutuneeseen henkilöstöönsä kaikissa Assemblin Caverion Groupin toimintamaissa. Tavoitteena on profiloitua alan markkinajohtajaksi sekä kiinnostavimmaksi työnantajaksi muun muassa kiinteistötekniikan ja asiantuntijapalveluiden ammattilaisten keskuudessa. Asiakkaille Assemblin Caverion Group on entistä laaja-alaisempi luotettu kumppani, jonka tuottamat ratkaisut ja palvelut vastaavat markkinoiden muuttuviin vaatimuksiin sekä kestävästä kehityksestä nouseviin tarpeisiin.

Uuden konsernin johdon muodostavat molempien yhtiöiden johtajat. Assemblinin toimitusjohtaja Mats Johanssonista tulee Assemblin Caverion Groupin toimitusjohtaja. Caverionin toimitusjohtajasta Jacob Götzschestä tulee uuden yhtiön päätoiminen hallituksen puheenjohtaja. Assemblin ja Caverion jatkavat toimimista omilla paikallisilla brändeillään.

Assemblin Caverion Groupin uutta johtoa edustavat Jacob Götzsche ja Mats Johansson toteavat: “Assemblin ja Caverion ovat osoittaneet sitoutumista markkinoiden johtavaan tekniseen osaamiseen, erinomaiseen asiakaspalveluun sekä älykkäisiin ja kestäviin ratkaisuihin. Yhdistämällä kaksi vahvaa ja ihmiskeskeistä kulttuuria luomme yhtiön, jolla on ainutlaatuista osaamista, yhteiset vahvuudet ja yhdessä jaettu visio.”

 

ACG uutinen

Assemblin Caverion Group hyötyy markkinoiden kehityksestä erityisesti liittyen Euroopan ikääntyvään kiinteistökantaan sekä rakennusten, infrastruktuurin sekä teollisuuden energiatehokkuuden, kestävän kehityksen ja automaation kasvaviin vaatimuksiin.

Uudesta konsernista tulee markkinajohtaja Ruotsin, Suomen ja Norjan markkinoilla. Yhdistettynä Caverionin asemaan pohjoisessa manner-Euroopassa, Assemblin Caverion Groupilla on hyvät edellytykset kasvulle niin orgaanisesti kuin jatkamalla strategisia yritysostoja kaikilla markkinoillaan.

Hans Petter Hjellestad, Tritonin Investment Advisory Professional, sanoo: “Olemme innostuneita näiden kahden yhtiön toisiaan täydentävien liiketoimintojen yhdistämisestä uudeksi konserniksi, rakentuen palvelualan sijoituksiamme ohjanneille periaatteille. Yhdistyminen on luonteva askel, sillä Assemblinilla ja Caverionilla on samanlaiset vahvat kulttuurit ja arvot sekä toisiaan täydentävät palvelut, osaaminen ja näkemys. Rakennamme operatiivisen osaamisen ja toimialatuntemuksen varaan ohjatessamme yhtiöitä kohti tulevaisuuteen katsovaa liiketoimintaa.”

 

Assemblin Caverion Groupin johtoryhmään kuuluvat: 

•    Jacob Götzsche, Executive Chairman
•    Mats Johansson, Group President and CEO
•    Philip Carlsson, CFO
•    Elina Kaura, Legal & Compliance, Group General Counsel, EVP
•    Åsvor Brynnel, Sustainability, HR and Communications, EVP
•    Jaakko Wacklin, Operational and Commercial Performance, EVP
•    Håkan Ekvall, CEO Ventilation Sweden, EVP
•    Andreas Aristiadis, CEO Heating & Sanitation Sweden, EVP
•    Fredrik Allthin, CEO Electrical Sweden, EVP
•    Uno Lundberg, CEO Caverion Sweden, EVP 
•    Torkil Skancke Hansen, CEO Norway, EVP
•    Tero Kosunen, CEO Fidelix and solutions, EVP
•    Ville Tamminen, CEO Finland, EVP
•    Carsten Sørensen, CEO Denmark, EVP
•    Manfred Simmet, CEO Germany and Austria, EVP

Uuden konsernin pääkonttori on Ruotsissa.

Yhdistyminen on saanut tarvittavat viranomaisluvat ja yhdistymisen arvioidaan toteutuvan huhtikuun 2024 aikana.

 

Lisätietoja

President and CEO Mats Johansson (tel.: +46 10 475 39 60) 
Head of Communications and Sustainability Åsvor Brynnel (tel: +46 10 475 39 48)

Lue lisää: www.assemblin.com

 

Tietoa Assemblinista

Assemblin on täyden palvelun talotekniikan asennus- ja palveluyhtiö, jolla on toimintaa Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Suunnittelemme, asennamme ja ylläpidämme ilma-, vesi- ja energiajärjestelmiä. Assemblinin visiona on luoda älykkäitä ja kestäviä järjestelmiä, jotka tekevät rakennuksista toimivia ja joissa ihmiset viihtyvät. Tämä toteutuu tiiviillä yhteistyöllä, jota tukee vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on noin 1,3 miljardia euroa. Sitoutuneita työntekijöitä on noin 7,000 yli sadassa toimipisteessä Pohjoismaissa. www.assemblin.com

 

Tietoa Caverionista  

Caverion on älykkäiden ja kestävien rakennettujen ympäristöjen asiantuntija, joka mahdollistaa suorituskykyä ja ihmisten hyvinvointia. Caverion tarjoaa osaamistaan rakennusten, infrastruktuurin, teollisuuslaitosten ja teollisten prosessien koko elinkaaren ajan: hankekehityksestä projekteihin, tekniseen huoltoon ja kunnossapitoon, kiinteistöjohtamiseen sekä asiantuntijapalveluihin. Caverion-konsernin palveluksessa oli noin 15 000 asiakkaita palvelevaa ammattilaista 10 maassa Pohjois- ja Keski-Euroopassa. Yhtiön liikevaihto 2023 oli noin 2,5 miljardia euroa. www.caverion.fi

 

Tietoa Tritonista

Triton on omistajiensa vuonna 1997 perustama johtava eurooppalainen pääomasijoittaja, joka on keskittynyt keskisuurten yritysten markkinaan. Tritonin pääpaino on yrityksissä, jotka toimivat liiketoiminnan palveluissa, teollisuuden tekniikassa, terveydenhuollossa ja kulutustuotteissa. Tritonin palveluksessa on yli 200 ammattilaista 11 toimipisteessä. www.triton-partners.com

Kaisu Manner

Kirjoittanut Kaisu Manner

Olen markkinoinnin asiantuntija ja pienen espoolaisen kerrostaloyhtiön hallituksen jäsen. Rakastan luontoa ja ulkoilua, ja unelmoin siitä, että tulevinakin talvina lumi narskuu jalan alla helmikuisessa metsässä.

Viimeisimmät Blogit