Jussi Hirvonen KylmäExtrassa: Nyt on paras aika hankkia lämpöpumppu

Suomessa myytiin vuonna 2022 enemmän lämpöpumppuja tuhatta kotitaloutta kohti kuin missään muussa Euroopan maassa, kertoo Suomen lämpöpumppuyhdistys SULPUn Jussi Hirvonen KylmäExtrassa 2/2023. Kysyntäpiikin aiheuttama ruuhka alalla alkaa olla tasaantunut, ja nyt onkin  Hirvosen mukaan paras aika hankkia lämpöpumppu.

Lämpöpumput tuottavat tällä hetkellä jo 16 prosenttia Suomen vuotuisesta lämmöntarpeesta, mutta tavoitteena on lämmöntuotannon kaksinkertaistaminen vuoteen 2030 mennessä ja kolminkertaistaminen vuoteen 2040 mennessä, jotta irtautuminen fossiilisista polttoaineista onnistuu.

Ilmastonmuutoksen pysäyttämisen lisäksi omavaraisempi lämmöntuotanto on noussut tärkeään asemaan Venäjän hyökkäyssodan takia. Sota on pakottanut Suomen ja muun Euroopan pyrkimään irti venäläisen maakaasun käytöstä. Lämpöpumpuilla on tärkeä rooli kestävämmän tulevaisuuden rakentamisessa, ja IEA:n mukaan (international Energy Agency) maailmaan pitäisikin vuoteen 2050 mennessä saada 1,8 miljardia lämpöpumppua.

Lue KylmäExtran artikkeli täältä.

AdobeStock_436600255 blog

Suomessa myytiin vuonna 2022 enemmän lämpöpumppuja kotitaloutta kohti kuin missään muualla Euroopassa.

Kaisu Manner

Kirjoittanut Kaisu Manner

Olen markkinoinnin asiantuntija ja pienen espoolaisen kerrostaloyhtiön hallituksen jäsen. Rakastan luontoa ja ulkoilua, ja unelmoin siitä, että tulevinakin talvina lumi narskuu jalan alla helmikuisessa metsässä.

Viimeisimmät Blogit