Maalämmön suosio kasvaa Forssassa - tavoitteena riippumattomuus kaukolämmöstä

Forssan Lehti uutisoi torstaina 23.11., että yhä useampi forssalainen taloyhtiö on valinnut uudeksi lämmitysmuodokseen maalämmön. Siirtyminen edullisempaan lämmönlähteeseen sai vauhtia taloyhtiöissä, kun kaukolämmön hinta nousi seudulla rajusti muutama vuosi sitten.

Artikkelissa haastateltu Lounaismaan OP-Kiinteistökeskuksen osastopäällikkö, isännöitsijä Reima Hakala on yllättynyt siitä, miten suuret säästöt maalämmöllä on saavutettu. Osassa OP-Kiinteistökeskuksen taloja maalämpö on yhdistetty lämmön talteenottoon, mikä tuo vielä suuremmat säästöt. Hakala on tyytyväinen myös järjestelmän huoltovarmuuteen.

Asiapitoisessa artikkelissa kiinnittäisin kuitenkin huomiota väitteeseen, että maalämmön käyttö ei olisi sallittua pohjavesialueella. Maalämpöhankkeet tutkitaan aina tapauskohtaisesti, eikä sijainti pohjavesialueella ole sinänsä este maalämmölle. Forssan kaupungin Teknisen ja ympäristötoimen ohjeessa mainitaan ainoastaan, että maalämpökaivojen sijoittaminen vedenottamon suojavyöhykkeelle ei ole sallittua.

Lue Forssan Lehden artikkeli (tilaajille): https://www.forssanlehti.fi/uutiset/42387-yha-useampi-taloyhtio-siirtynyt-maalampoon-forssassa

Kaisu Manner

Kirjoittanut Kaisu Manner

Olen markkinoinnin asiantuntija ja pienen espoolaisen kerrostaloyhtiön hallituksen jäsen. Rakastan luontoa ja ulkoilua, ja unelmoin siitä, että tulevinakin talvina lumi narskuu jalan alla helmikuisessa metsässä.

Viimeisimmät Blogit