Taloussanomat 21.10.: "Lämpöpumpun mitoitukseen tarvitaan ammattilainen"

Taloussanomat kirjoittaa 21.10. ajankohtaisesta ja tärkeästä aiheesta, lämpöpumpun oikeasta mitoituksesta. Lämpöpumppu on järkevä hankinta lämmityskustannusten pienentämiseksi. ”Väärin mitoitettu tai asennettu lämpöpumppu ei kuitenkaan tuo toivottua säästöä”, toteaa artikkelissa haastateltu Arto Hannula, Lämmitysenergiayhdistyksen toiminnanjohtaja.

 

Liian pienen eli alimitoitetun lämpöpumpun ongelma on Hannulan mukaan se, että laitteen oma lämmitysteho ei riitä, vaan se joutuu tuottamaan lämpöä lisävastuksella. Ylimitoitettu eli liian iso pumppu puolestaan hoitaa lämmitystehtävänsä liian nopeasti, ja joutuu pysähtelemään ja käynnistymään jatkuvasti.

 

”Sanoisin, että oikeaan mitoitukseen tarvitaan ammattilainen”, Arto Hannula toteaa, ja suosittelee hankkimaan lämpöpumpun asennuksineen samasta paikasta. Silloin voi olla varma siitä, että asentajat tuntevat juuri kyseisen lämpöpumpun tekniikan ja ominaisuudet.

 

Tom Allen on mitoittanut ja asentanut jo yli 6000 maalämpöjärjestelmää kokonaispalveluna. Jos kysymyksessä on lämmitysjärjestelmän vaihtaminen, rakennuksen lämmitysenergian ja lämmitystehon tarve tutkitaan usean vuoden ajalta. Uudessa talossa taas lämmityksen tarve lasketaan tarkasti. Näin saadaan selville, millainen lämpöpumppu vastaa parhaiten rakennuksen tarpeisiin. Sukupolven mittaisella kokemuksella uskallamme sanoa, että me tunnemme asentamamme laitteet.

Lue Taloussanomien artikkeli

 

Kaisu Manner

Kirjoittanut Kaisu Manner

Olen markkinoinnin asiantuntija ja pienen espoolaisen kerrostaloyhtiön hallituksen jäsen. Rakastan luontoa ja ulkoilua, ja unelmoin siitä, että tulevinakin talvina lumi narskuu jalan alla helmikuisessa metsässä.

Viimeisimmät Blogit