LämpöpumppuPodin toinen tuotantokausi alkoi kylmäaineuutisilla

Energia-asiantuntijamme Jouni Tikkasen isännöimä podcast pureutuu lämpöpumppualan kiinnostavimpiin kysymyksiin. Uuden tuotantokauden aluksi Jouni keskustelee Thermian Ilkka Rytkösen kanssa Thermian uutuuslämpöpumpusta. Miten lämpöpumppuvalmistajat vastaavat EU:n uusiin direktiiveihin?

Tänä vuonna 100-vuotisjuhliaan viettävä lämpöpumppuvalmistaja Thermia on huomioinut uudessa Mega Eco XL -kiinteistömaalämpöpumpussaan EU:n kiristyvät kylmäaineita koskevat vaatimukset. Uudessa lämpöpumpussa käytetään R410A-kylmäaineen sijaan R454B-kylmäainetta, jonka GWP-arvo on 72 % pienempi kuin tähän asti käytetyn kylmäaineen. GWP eli Global Warming Potential on indeksi, joka kertoo, kuinka haitallista jokin aine on ilmaston lämpenemisen näkökulmasta.

Kuuntele Lämpöpumppupodia Spotifyssa, SoundCloudissa, Apple Podcastissa, Google Podcastissa tai osoitteessa https://lampopumppupodi.fi/!

LämpöpumppuPodi on vuorovaikutteinen. Voit lähettää Jounille kysymyksiä LämpöpumppuPodin some-kanavien kautta (Facebook: Lämpöpumppupodi, Instagram: lampopumppupodi) tai sähköpostiosoitteeseen lampopumppupodi@gmail.com.

Lämpöpumppupodi jakso 11 blog

 

Kaisu Manner

Kirjoittanut Kaisu Manner

Olen markkinoinnin asiantuntija ja pienen espoolaisen kerrostaloyhtiön hallituksen jäsen. Rakastan luontoa ja ulkoilua, ja unelmoin siitä, että tulevinakin talvina lumi narskuu jalan alla helmikuisessa metsässä.

Viimeisimmät Blogit