Asokodeille säästöjä maalämmöllä 70 %

Asokotien kiinteistöpäällikkö Teemu Jalomäki kertoo Kauppalehdessä 27.2. huomattavista säästöistä, joita Asokodit on saavuttanut vaihdettuaan kiinteistökohteidensa lämmitysmuodoksi maalämmön. Viimeisten kahdeksan vuoden aikana Asokodit on vaihtanut yli 40 kerros- ja rivitalokiinteistöä pääasiassa öljylämmityksestä maalämpöön, ja säästänyt ostoenergiaa noin 70 %. Jalomäki kertoo, että seuraavaksi Asokodit alkaa siirtää kaasukohteitaan maalämpöön, ja hän arvioi, että myös kaukolämpökohteissa maalämpö voisi olla edullisempaa.

Vanhoissa kaukolämpökohteissa Jalomäki arvelee ahtaiden lämmönjakohuoneiden aiheuttavan pulmia, sillä maalämpölaitteisto vaatii jonkin verran isomman tilan kuin kaukolämmön vaihdinpaketti. Maalämpöjärjestelmien toimittajan näkökulmasta tilanahtaus on kuitenkin harvoin suuri ongelma, sillä maalämpölaitteille järjestyy lähes aina tarvittava tila lämmönjakohuoneesta tai sen läheisyydestä.

Asokodit on 665 asuinkiinteistöllään Suomen neljänneksi suurin asuinkiinteistöjen omistaja. Osassa kiinteistöjä on ryhdytty myös hyödyntämään poistoilman lämmön talteenottoa. Jalomäki kertoo, että poistoilmalämpöpumpuilla energiankulutus on saatu putoamaan jopa 30-40 prosentilla.

Lue Kauppalehden artikkeli tästä

Kaisu Manner

Kirjoittanut Kaisu Manner

Olen markkinoinnin asiantuntija ja pienen espoolaisen kerrostaloyhtiön hallituksen jäsen. Rakastan luontoa ja ulkoilua, ja unelmoin siitä, että tulevinakin talvina lumi narskuu jalan alla helmikuisessa metsässä.

Viimeisimmät Blogit